Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası çukurova belediyesi Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

Perdeler Ataşehir’de Genco Erkal ve Ferhan Şensoy İle Açıldı

İstanbul’da düzenlenen en kapsamlı tiyatro festivali olan 8. Uluslararası Ataşehir Tiyatro Festivali, ilk gününde İki tiyatro ustasını izleyicilerle buluşturdu.

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde Alaşehir’de sahne alan Genco Erkal ve Dostlar Tiyatrosu tarafından “Güneşin Sofrası”'nda isimli oyun Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde, Ferhan Şensoy ve Orta Oyuncular tarafından “Nereye De Gidiyor Lan Bu Gemi” isimli oyun Zübeyde Hanım Öğretmenevinde sahnelendi.



Nâzım Hikmet ile Bertolt Brecht’i buluşturan “Güneşin Sofrası” ve ülkemizin nereye gittiğine ayna tutan “Nereye De Gidiyor Lan Bu Gemi” adlı oyunların gösterildiği iki salon da tiyatroseverler tarafından tamamen dolduruldu.



Biletler, Kitap Karşılığında Ücretsiz

24 Nisan’a kadar devam edecek festivalde, toplam 24 oyun sahnelenirken 12 atölye ve 4 söyleşi yapılacak. “Her Halde Tiyatro” sloganıyla tanıtılan festivalde, tiyatroseverler oyunların biletlerine birer kitap karşılığında ücretsiz olarak sahip olabiliyor. tiyatroseverlerle buluşturmayı hedefleyen festivalde 29 Mart Çarşamba akşamı Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu tarafından “Ben Eskiden Küçüktüm” isimli oyun sahneye konulacak. Festivalin yabancı konuklarından İspanya’dan gelen Yllana tiyatro grubu “Zoo” isimli oyunu 29 Mart Çarşamba günü Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde, 30 Mart Perşembe günü de Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde sahneleyecek. Kanada’dan katılan Theaturtle tiyatro grubu da “Kafka and Son” isimli oyunu 3 Nisan Pazartesi günü Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde sahneleyecek.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.