Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Melatonin hormonu Mangal En İyi Uluslararası Film Cansu İvecen Kuru Gürültü Halil İbrahim Bekdemir Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı Entube hasta sayısı

Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi İçin Geri Sayım Başladı

Kendine has farklı dokusuyla Fantastik filmlerin en sevilen serisi Star Wars geçtiğimiz senede yeni filminden sonra bir yenisi daha çekildi. Epik Star Wars serisinin, antoloji (Seçme eser) niteliğindeki ilk yapımı Rogue One’nın, gösterimi için geri sayım başladı.

Yeni teknolojilerle yapılan bu filmler tekrardan gelecekte daha da efsaneleşecek gibi gözükmekte. 1977 tarihinde çekilmiş olan Star Wars Chapter 5’ten öncesini anlatacak olan filmin yönetmenliğini ise Gareth Edwards yapmakta. Lucasfilm Ltd tarafından yapılmakta olan film için en çok merak edilen konu ise ‘Rogue One: A Star Wars Story Ne Zaman Vizyonda?’ sorusunun cevabı oldu.

İlk bölümünden bu yana akıcı hikayesiyle de dikkat çeken filmlerin yeni dönem çekilenleri bilgisayar destekli altyapı ve özel efektleri ile daha da sağlam hale gelmekte. Toplamda yedi adet çekilen filmlerin son bölümünü geçtiğimiz yıl izlemiştik. Her ne kadar son bölümün doyurucu olmadığı düşünülse de ara film olması bu özelliğini makul kılmaktaydı. Şimdi Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi ile Yıldız Savaşları yeniden gündeme gelmeye hazırlanıyor.
Disney, Star Wars serisinin tüm haklarını satın aldıktan sonra, ödediği milyarlarca doların karşılığını almak için fazlasıyla niyetli gözüküyor. Force Awakens ile başlayan seri, Episode VIII gösterime girene kadar Rogue One ve Han Solo antolojisi gibi yapımlarla ses getirecek.

Yıldız Savaşları evreninin en merak edilen mitoslarından birini, yani Death Star’ın planlarının çalınıp, İsyan’ın yükselişini konu olan yapım için; reklam giderleri hariç 200 milyon dolarlık bir bütçe ayrıldı.

Sızan dedikodulara göre Yıldız Savaşları filminin son halkasının, bilet ön satışlarında Force Awakens’e benzer bir başarı elde edilmişti. Hatta, filmin 150 milyon dolarlık biletleri çoktan satılmış durumda. Yani, film henüz gösterime girmeden yapım bütçesinin önemli bir kısmını kolayca karşılamış durumda.
Rogue One’ın hikayesi ise tecrübeli Yıldız Savaşları kodamanları John Knoll ve Gary Whitta tarafından kaleme alındı.
Filmin en önemli özelliği ise, serinin 1977 de çekilen ilk filminin başlangıcını anlatması. Bu da Star Wars sevenlere hikayenin ilk başını öğrenme şansını veriyor.

Rogue One: A Star Wars Story Film Konusu

Ara dönemin ilk filmi olarak gösterilmekte olan filmin konusu ise kısaca şöyle:
 Hem İsyancı kanada mensup bir savaşçı hem de eski bir sabıkalı olan Jyn Erso (Felicity Jones), İsyancıların başkanı Mon Mothma (Genevieve O’Reilly) tarafından, Death Star’ın planlarını çalmakla görevlendirilir… Jyn, diğer isyancılar ve kendisine yardım eden bazı savaşçıların yardımıyla harekete geçer… Filmin önemli bir yönü de Darth Vader karakterinin dönüşü… Aslında, Rogue One: A Star Wars Story, 1977 yapımı Yıldız Savaşları: Bölüm IV‘ten öncesini anlatıyor…
 
Yıldızlar Kadrosu

Felicity Jones, Diego Luna, Ben Mendelsohn, Donnie Yen, Mads Mikkelsen, Alan Tudyk, Jiang Wen ve Forest Whitaker’ın baş rollerini üstlendiği filmin yönetmenliğini ise Monsters ve Godzilla’dan, şahsımıza aşina gelen Gareth Edwards üstlenecek.
Filmde farklı ve yeni bir yıldızda karşımıza çıkıyor. Son dönemlerdeki filmlerde ve dizilerde oynadığı rollerle dikkat çeken Riz Ahmed; The Night of, Jason Bourne, Nightcrawler gibi büyük dizi ve filmlerde yer aldı. Bu filmlerdeki rollerini ustaca yapan Riz Ahmed bu filmde de Bodhi Rook rolüyle yer almaktadır. Film başrolündeki isim ise Felecity Jones’dir. Felecity ise Jyn Erso rolünü canlandırmaktadır.

Rogue One: A Star Wars Story Ne Zaman Gösterime Girecek?

Film uzun zaman önceden çekilmeye başlandı ve bir sır gibi çıkış tarihi gizlendi yakın tarihte fragman yayınlayan film çıkış tarihini de belirtti 14 Aralık 2016 tarihinde ülkemizde vizyona girecek olan film ilk gösterimini ise Belçika’da yapacak. 16 Aralık 2016 tarihinde Amerika’da gösterime girecek.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.