Öne Çıkanlar çin çukurova belediyesi medicana Goggle fransa pkk Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Fransuva 1 Nisan 2024 Gündem Özeti Opr. Dr. Şehvar Nefesoğlu 2023 yılında kaç çift evlendi 2023 yılı aralık ayına ilişkin İnşaat maliyet endeksi Ltd. finansal sonuçları

Sabancı Müzesi Büyük İlgi Gören “Ai Weiwei Porselene Dair” Sergisini Uzattı

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nin ev sahipliğini yaptığı “Ai Weiwei Porselene Dair” sergisi, yoğun talep üzerine uzatıldı. Çağdaş sanatın en etkin figürlerinden biri olarak kabul edilen Ai Weiwei’in Türkiye’deki ilk kişisel sergisi “Ai Weiwei Porselene Dair”, 11 Mart 2018 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

SSM Müdürü Dr. Nazan Ölçer, “Ai Weiwei Porselene Dair” sergisinin gördüğü yoğun ilginin kendilerine büyük bir mutluluk yaşattığını ifade ederken, "Günümüzün en etkili isimlerinden ve halihazırda dünyanın pek çok ülkesinde sergiler açan Ai Weiwei’in, şimdiye kadar gerçekleştirdiği en büyük sergisine ev sahipliği yapan müzemizde, özellikle hafta sonları ve ücretsiz olan Çarşamba günlerini büyük bir yoğunlukla geçiriyoruz. Hatta, eserlerin güvenliği ve sergiyi dolaşan ziyaretçilerin konforu sebebiyle kimi zaman girişleri kısıtlayarak daha kontrollü hareket etmek durumunda kalabiliyoruz. Bu ilgi ve gelen talepleri sanatçıyla da paylaştık. Kendisi de büyük mutluluk duydu ve serginin uzatılması konusunda mutabık kaldık. ‘Ai Weiwei Porselene Dair’ sergisini henüz gezmemiş veya sergiyi tekrar görmek isteyen tüm sanatseverleri 11 Mart’a kadar SSM’de ağırlamaktan memnuniyet duyacağız” dedi.

100’DEN FAZLA ESER

Ai Weiwei’in 1977 tarihli ilk porselen çalışmasından İstanbul için özel olarak ürettiği yeni işlerine kadar uzanan geniş bir seçkinin sunulduğu “Ai Weiwei Porselene Dair”de, sanatçının porselenlerinin yanı sıra video, duvar kağıdı ve fotoğraflarından oluşan 100’den fazla eseri yer alıyor. Ziyarete açıldığından bu yana yoğun ilgiyle karşılanan sergi, Ai Weiwei’in hayat hikayesinin yanı sıra, onun el sanatları geleneğiyle birlikte sanat tarihine yaklaşımının izlerini de taşıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.