Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Melatonin hormonu Nicolas Baldeyrou Bharat Biotech Mangal En İyi Uluslararası Film

“Sanat Kurumu Tiyatro Ödülleri” Belirlendi

Bu yıl 52’ncisi düzenlenen “Sanat Kurumu Tiyatro Ödülleri” sahiplerini buldu. Törene, “En iyi Erkek ve Kadın Oyuncu” ödülleri başta olmak üzere toplamda on ödül alan Ankara Devlet Tiyatrosu damga vurdu. Yılın en başarılı kadın oyuncu ödülüne “Annemin Son Çılgınlıkları” oyunundaki rolüyle Aysel Çakar Kara, yılın en başarılı erkek oyuncu ödülüne ise, “Yeraltından Notlar” oyunundaki performansıyla Murat Çidamlı layık görüldü.
 
Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından 2015-2016 tiyatro sezonu ödüllerinin belirlendiği ve İlker Çetin’in başkan olduğu seçici kurulda, Atila Sav, Prof. Dr. Ayşegül Yüksel, Gülşen Karakadıoğlu, Doç. Dr. Türel Ezici, Doç. Dr. Filiz Elmas, Prof. Dr. Deniz Bozer, Şenol Tiryaki, M. Nurkut İlhan, Atila Gürçay ve T. Murat Demirbaş yer aldı.

Törene Ankara Devlet Tiyatrosu Damga Vurdu

Yılın en başarılı kadın oyuncu ödülüne “Annemin Son Çılgınlıkları” oyunundaki rolüyle Aysel Çakar Kara, yılın en başarılı erkek oyuncu ödülüne ise, “Yeraltından Notlar” oyunundaki performansıyla Murat Çidamlı layık görüldü. Çidamlı, ödülünü Devlet Tiyatroları Sanattan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Erdal Küçükkömürcü’nün elinden aldı.



Ödüller


Türkiye Barolar Birliği (TBB) salonunda gerçekleştirilen ve sunuculuğunu Mehpare Çelik’in yaptığı törende en iyi yönetmen ödülü “Yeraltından Notlar” oyunuyla Erdinç Doğan’a verildi.


Övgüye değer kadın oyuncu ödülüne Ankara Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği “Çamaşırhane” adlı oyundaki rolü ile Kader İlhan layık görüldü.

En iyi çeviri ödülü, Ankara Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği “Grönholm Metodu” adlı oyunun çevirisi ile Beliz Coşar’ın oldu.

En iyi sahne tasarımı ödülüne Ankara Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği “Annemin Son Çılgınlıkları” adlı oyundaki çalışması ile Murat Şimşek değer görüldü.

En iyi giysi tasarımı ödülü Ankara Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği “Kurnaz Aşıklar” adlı oyundaki çalışması ile Funda Çebi’ye verildi.

En iyi ışık tasarımı ödülüne Ankara Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği “Kurnaz Aşıklar” adlı oyundaki çalışması ile Kerem Çetinel’e verildi.

En iyi müzik ödülü Ankara Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği “Müfettişler” adlı oyundaki çalışması ile Can Atilla’nın oldu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.