Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk azerbaycan cumhurbaşkanı erdoğan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE terörist akbank türkiye

Sanata İlk Adım İçin Başvurular Başladı

Türkiye’de ilk kez gerçekleşen, ANKAmall sponsorluğu ile Dünya Dans Merkezi tarafından hayata geçirilen “Sanata İlk Adım” projesi, 11’nci yılında yeni seçmeler için başvuruları almaya başladı.


ECE Türkiye tarafından yönetilen ANKAmall’un desteğiyle 2007 yılından bu yana devam eden yetenekli gençlerin sanata kazandırılması projesinde başvurular alınmaya başlandı. 11’inci yılında olan ve yüzlerce genci sanatla tanıştıran, yaşamlarına yön veren proje bugüne dek çok sayıda öğrenciyi yurt içi ve yurt dışında eğitim imkanına kavuşturdu. Eğitimlerin ilk aşaması olan yetenek tarama testleri ANKAmall’da kurulan başvuru masasına yapılan başvurular sonrası gerçekleşecek. Başvurular 29 Eylül tarihine kadar yapılabilecek.


Klasik sanatların yaygınlaşmasını ve genç yeteneklerin bulunup sanat dünyasına kazandırılmasını hedefleyen projede miniklerin yetenekleri konusunda farkındalıklarının artırılması da sağlanıyor.
Yetenek taramaları, Devlet Balesi Başdansçısı ve Dünya Dans Merkezi kurucusu Bahri Gürcan'ın sanat danışmanlığında ve Devlet Balesi'nin seçkin sanatçılarının katkılarıyla oluşturulacak bir kurul tarafından gerçekleştirilecek.


Yapılacak yetenek taraması sonucuna göre sanata ilk adımlarını atan çocuklara yetenekleri doğrultusunda akademik nitelikli bale eğitimi verilecek.


Proje kapsamında çok sayıda genç bale ile tanıştı, bu alanda eğitim alarak sanat hayatına kazandırıldı. Eğitim alan minikler birçok uluslararası başarıya da imza attı. Eğitimini tamamlayan minik sanatçıların pek çoğu bugün Devlet Opera ve Balesi sanatçısı olarak sanata ve ülkeye katkılarını sürdürüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.