Öne Çıkanlar deprem HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen meclis Hakurk Aleyna Tilki Yıldız Tilbe

Senaryo’dan Gerçeklik Kavramına Sıra Dışı Bir Dokunuş

Glass Room’da Mehmet Birkiye rejisiyle seyircisiyle buluşan ‘Senaryo’ oyunu izleyicisinden tam not aldı.

Mehmet Birkiye’nin yönetmen koltuğunda oturduğu ve Salih Bademci, Cem Özeren, Çağrı Şensoy, Güneş Sayın, Tuğçe Yolcu, İmer Özgün, Nışan Şirinyan gibi oyuncuların yer aldığı ‘Senaryo’ gerçekleştirilen prömiyerle UNIQ İstanbul alternatif sahnesi Glass Room’da seyircisiyle buluştu. Genç bir kadın olan Anne’in hayat hikayesini yapımcı bir çifte anlatmasıyla başlayan oyun, sıra dışı ve tuhaf detayları için de barınan hikayesiyle izleyicisine unutulmaz anlar yaşattı.

‘Senaryo’ oyununun Konusu: 
Anne’in elektrik teknisyeni kocasıyla olan ilişkisi üzerinden anlatılan oyun ‘kimsenin hikayesi yalnızca kendisine ait değildir ve yaşamın tüm gerçekleri, çıkarlar uğruna kullanılmak üzere tehlikeli bir metaya dönüştürülebilir’ temasıyla yapımcı Andrew ve Jeniffer’ın Anne’in hikayesini iş amaçları doğrultusunda kullanmaya çalışmasıyla şekilleniyor. Gerçeğin yetersizliğini gözler önüne sererek onu bir cerrah titizliğiyle değiştirip dikkat çekici hale getirmenin insanlar için önemini vurgulayan oyun, bireylerin senaryoya dahil olup sıra dışı şeyler yaşamasının ve kendi hikayesine ihanet etmenin trafik öyküsünü konu alıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.