Öne Çıkanlar çin galatasaray MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli chp Koronavirüs Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener vakıfbank chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu ak parti ankara

Sıra Dışı Temalı 45. İstanbul Müzik Festivali Başlıyor

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 45. İstanbul Müzik Festivali, yarın gerçekleştirilecek ödül töreni ve açılış konseriyle başlıyor. 
45. İstanbul Müzik Festivali bu yıl “Sıra dışı” temasıyla müzikseverlere, klasik repertuvarın yanı sıra yeni keşifler ve disiplinlerarası çalışmalarla farklı konser deneyimleri yaşatacak bir program sunacak. 21 Haziran’a kadar devam edecek İstanbul Müzik Festivali, St. Petersburg Rus Oda Filarmonisi, Viyana Oda Orkestrası, Londra Oda Orkestrası, Ebéne Yaylı Çalgılar Dörtlüsü gibi topluluklardan, Hüseyin Sermet, Fazıl Say, Alina Pogostkina ve Mathias Goerne’nin de aralarında bulunduğu solistlere, 600’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı İstanbul’un 15 farklı mekanında ağırlayacak. 

AÇILIŞ KONSERİNDE BİFO VE GENÇ YILDIZ ANDREİ SAHNEDE
45. İstanbul Müzik Festivali, yarın Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak Ödül Töreni ve Açılış Konseri’nde genç bir yıldızı dinleyicilerle buluşturacak. Gecede, 2015 Çaykovski Yarışması Viyolonsel Dalı birincisi Andrei Ioniță’ye, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası eşlik edecek.

ONUR VE YAŞAM BOYU BAŞARI ÖDÜLLERİ
45. İstanbul Müzik Festivali’nin Onur Ödülü, müzik yazarı ve öğretim görevlisi Evin İlyasoğlu’na verilecek. Festivalin Yaşam Boyu Başarı Ödülü ise bu sene, 80. yaşını kutlayan ve son eseri 11. Senfoni’nin Türkiye prömiyerini 16 Haziran’da Aya İrini Müzesi’nde yapacak olan Philip Glass’a verilecek. Törene katılamayacak olan Glass, özel bir videoyla ödül konuşmasını aktaracak. 

15 FARKLI MEKANDA SIRADIŞI TEMALAR
45. İstanbul Müzik Festivali bu yıl “Sıra dışı” temasıyla müzikseverlere yepyeni konser deneyimleri yaşatacak bir program sunacak. Festival, 8 tanesi ilk defa kullanılacak 15 farklı mekana yayılacak. İlk kez kullanılacak mekanlar arasında Kapalıçarşı da yer alıyor. Kapalıçarşı Kalpakçılar Caddesi’nde Şimdi Ensemble dinleyicileriyle buluşacak.
Yeniköy’de yer alan beş farklı kilise, Galata Mevlevihanes de ilk haftanın sıra dışı mekanlarından olacak.x

RUS FİLARMONİ İKİ KONSERLE
45. İstanbul Müzik Festivali’nin programında yer alan dikkat çekici topluluklardan St. Petersburg Rus Oda Filarmonisi, iki konserle festivalin konuğu olacak. İlki 9 Haziran Cuma akşamı Aya İrini Müzesi’nde gerçekleştirilecek konserde topluluk, Hüseyin Sermet ve Yunan piyanist Vassilis Varvaresos’a eşlik edecek. Rusya’nın en önemli şeflerinden Juri Gilbo’nun yönetiminde sahne alacak topluluk, ikinci konserinde çellist Alexander Kniazev’e eşlik edecek. 

ÜCRETSİZ KONSERLER
İstanbul Müzik Festivali kapsamında büyük ilgi gören ücretsiz konserler bu yıl da devam ediyor. Hafta Sonu Klasikleri serisi bu sene 4 Haziran Pazar sabahı saat 11.00’de Avusturya Kültür Ofisi’nde Trio Immersio konseri ile başlıyor. 10 Haziran Cumartesi sabahı yine saat 11.00’de Bomontiada’da başlayacak ikinci konserde ise piyanist Herbert Schuch, piyanist eşi Gülru Ensari ile birlikte dinleyicilerle buluşacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.