Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari atatürk çukurova belediyesi HAVA HAREKATI recep tayyip erdoğan kızılay operasyon başbakan binali yıldırım

Stravinsky'nin ‘Hovardanın Sonu’ Operası Süreyya Operası'nda

Ünlü besteci Igor Stravinsky’nin “The Rake’s Progress- Hovardanın Sonu” isimli operası Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Sahnesi'nde 21 Ocak Cumartesi akşamı Türkiye prömiyerini yapacak.

20. yüzyıl müziğinin en etkili ve önemli bestecilerinden biri olarak kabul edilen besteci, piyanist ve orkestra şefi Igor Stravinsky’nin, “The Rake’s Progress- Hovardanın Sonu” isimli operası Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Sahnesi'nde 21 Ocak Cumartesi akşamı Türkiye prömiyerini yapacak. Eser “Hovarda kalplere, ellere ve zihinlere, Şeytan her zaman yaptıracak bir iş bulur” teması üzerine kurulu.
I. Stravinsky’ın  “The Rake's Progress operası, Türkiye'de ilk kez İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nde  Aytaç Manizade’nin rejisi ile sahneleniyor. Operanın dekor tasarımı Efter Tunç'a, kostüm tasarımı Ayşegül Alev'e, Işık tasarımı da Yakup Çartık'a ait. Operada orkestrayı Can Okan ile Kriss Russman, koroyu da Paolo Villa yönetiyor.

Eserin Konusu

Eser, hovardalığı iş edinmiş Tom Rakewell’in çöküşü üzerine kurulu. Tom sonradan Şeytan olduğu ortaya çıkan Nick Shadow’a uyarak, evlenmeyi düşündüğü Anne Trulove’ı terk edip Londra’ya gönül eğlendirmeye gider. Üç kağıtçı Shadow yüzünden başına gelmedik olay kalmayan Tom’un hikayesi, Londra’daki bir akıl hastanesinde son bulur.

Opera 24-25-27-28 Ocak ve 1 Şubat tarihlerinde Süreyya Opera'sında izleyicilerle buluşacak
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.