Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan merkez bankası abd 10 Kasım amerika tsk çin transfer cumhurbaşkanı TÜRKPA Azerbaycan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sahil Babayev Saç dökülmesi tedavisinde ne gibi yöntemlere başvurulur

Suriye Gerçeği Türkiye Birinciliğine Aday

Nobel Barış Ödülü'ne aday Kilis'te gençler, "Suriye gerçeği" konulu skeçleriyle de Türkiye'de birinci olmak için sahneye çıkacak.

Kilis Gençlik Merkezi Tiyatro Kulübü üyesi bir grup genç tiyatrocu, Gençlik ve Spor Bakanlığının Türkiye genelindeki gençlik merkezleri arasında düzenlediği skeç yarışmasında il birinciliği ve ardından Şanlıurfa'da düzenlenen Güneydoğu Anadolu Bölgesi finalinde de birinciliği elde ettikten sonra gözünü Türkiye birinciliğine dikti.

Genç yetenekler, Türkiye'ye sığınan Suriyeliler ile Kilisli aileler arasında yaşanan dostluk ve hoşgörüyü mizahi unsurlarda katarak, "Ver Elini İnsanlık" adlı skeçleriyle, juri üyesi tiyatro oyuncuları Çetin Altay, Tolga Yeter ve Kubilay Penbeklioğlu'ndan tam not aldı.

Tiyatro grubu üyesi Kilisli gençler, 15-21 Mayıs Gençlik Haftası'nda Ankara'da yapılacak Türkiye finalinde birinci olabilmeyi hedefliyor.

Kulübün yönetmeni Mehmet Hidayet, bakanlığın düzenlediği yarışmada illerini en iyi şekilde temsil edebilmek için günlerce kafa yorduklarını dile getirdi.

Günlerce yaptıkları fikir alışverişinin ardından çoğunluğu gerçek hayattan bir skeç sahnelemeye karar verdiklerine değinen  Hidayet, "Hem Kilis'i hem de Türkiye'de ön planda olan bir konuyu işlemek istedik. Suriye'den gelen sığınmacıların durumunu anlatmak istedik'' dedi.

 Ülke ve il olarak onlara gösterdikleri hoşgörüyü mizahla harmanlayarak  mesaj verecek şekilde sunmaya çalıştıklarını ifade eden Hidayet, il birinciliğinin ardından bölge birincisi oldukları için de mutlu olduklarını vurgulayarak, Türkiye finalinde de birincilik için iddialı olduklarının altını çizdi.

 

 

KARAKTERLER GERÇEĞİ YANSITIYOR

Oyunculardan Elif Ecehan Fırat da tiyatroya ilgisinin olduğunu belirterek, üç yıldır amatör olarak sahne aldığını belirtti.

Ülke gerçeğini yansıtmaya çalıştıklarını anlatan Fırat, "Yeteneğim olduğunu düşünüyordum. Bunu değerlendirmek istedim. Gündemde olan bir konuydu. Vermek istediğimiz mesajın gayet iyi ulaştığını düşünüyorum. Bu oyunda da karakterler gerçeği yansıttığı için oyun içime sindi." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.