Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken fetö şehit adana abd Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tesk yunanistan tüik

Tahsin Yücel Hayatını Kaybetti

Türk öykü ve roman yazarı, denemeci, eleştirmen ve çevirmen Tahsin Yücel, 82 yaşında bugün hayatını kaybetti.

Can Yayınları Tahsin Yücel’in vefatını, “Değerli edebiyatçımız Tahsin Yücel’i kaybettik… Türkçe edebiyatın usta kalemi Tahsin Yücel telif eserleri, çevirileri ve akademik çalışmalarıyla büyük bir okur kitlesine ulaşmıştı. Yücel, bütün hayatı boyunca yazıyla iç içe olmuş bir edebiyatçıydı’’ notuyla duyurdu.

-TAHSİN YÜCEL-

Tahsin Yücel, 1933 yılında Elbistan’da doğdu. Galatasaray Lisesi’ni ve İÜ Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitirdi. Aynı bölümde uzun yıllar öğretim üyeliği yaptıktan sonra 2000 yılında emekli oldu. Yazın araştırmalarına 1969’da yayımladığı L’Imaginaire de Bernanos ile başladı. Bunu 1973 yılında yayımlanan Figures et Messages dans la Comédie Humaine izledi. Yücel, ilk romanı Mutfak Çıkmazı’nı 1960 yılında yayımladı.  Bunu 1975’te Vatandaş, 1992’de Peygamberin Son Beş Günü izledi. İlk öykü kitabı Haney Yaşamalı ise 1955 yılında yayımlandı. Kuramsal çalışmalarıyla Türkçeye önemli katkılar sunan ve eserleriyle birçok ödül alan Tahsin Yücel, dünya edebiyatından birçok önemli eseri de dilimize kazandırdı.

Yücel’in cenazesi yarın öğle namazında Şişli Camiinden kaldırılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.