“Tarihimizle Teknolojiyi Birleştirdik”

Uzun süredir ekranlarda görünmeyen, izleyicinin Magic Necmi olarak tanıdığı ünlü sihirbaz Necmi Yıldırım “360 Virtual Reality (VR) Sanal Gerçeklik Sineması” ile Çanakkale Savaşı ve kahramanlarını filme aldı.

Her yıl anılan Çanakkale Savaşı ve kahramanlarını 360 Virtual Reality teknolojisini kullanarak filme alan Necmi Yıldırım, filmleri son teknoloji ile donatılmış özel bir tır tasarlayarak seyircinin ayağına getiriyor.

Dünyada Örneği Olmayan Bir Proje

Proje, Çanakkale Savaşı’nı merak eden yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra gelecek nesillere de Çanakkale kahramanlarının vatan uğruna gösterdikleri öz verileri ve savaş anlarını sunuyor. Çanakkale’de büyük bir ekip ve oyuncu kadrosuyla 360 derece çekilen  filmler seyircileri, kendilerini savaşın tam ortasında hissedecekleri bir teknolojiyle buluşturuyor. İzleyicinin kendisini, Seyid Onbaşı 200 kiloluk topu kaldırırken yani başında, Nusret Mayın Gemisi’nin içinde, Halime Ana ile omuz omuza birlikte savaşırken hissedeceği film, tam bir sanal gerçeklik tecrübesi fırsatı sunuyor. Dünyada örneği olmayan bir projeye imza atmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Magic Necmi projede “milli ruhumuzu, tarihimizi ve bizi biz yapan değerlerimizi 360 VR ile çekip halkımıza, gençlerimize ve gelecek nesillerimize izletmeyi amaçladık” şeklinde konuştu.
 
Necmi Yıldırım proje hakkında şunları söyledi:

“Projeyi halkımızla buluşturmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirten Yıldırım, projeye katkısı olan, destekleyen herkese teşekkürlerini sunarak şunları söyledi: "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın "gençlerimizin bana projeyle gelmelerini istiyorum" sözünden yola çıktık. VR teknolojisinin oyun ve eğlence dışında eğitim için nasıl kullanılacağını düşünürken projeyi tarihimizle birleştirmeye karar verdik. Bunun gençlerimize, gelecek nesillerimize tarihimizi anlatmanın teknolojik vasıtası olduğuna inandık."

360 Derece Sanal Gerçeklik Sineması teknolojisiyle çekilen ve izleyiciyle buluşacak filmler;
 
57. Alay Seyid Onbaşı
Nusret Mayın Gemisi
Ezineli Yahya Çavuş
Düşman Siperinde Bir Dost
24 Mayıs Ateşkes Antlaşması
Soğanlı Dere
Halime Ana
Kanlı Sırt Tahliye

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.