Tarihte Yolculuğa Çıkaracak Belgesel: İşte O Gün

Viasat History, “İşte O Gün…” belgeseliyle izleyicilerini tarihte yolculuğa çıkararak 20. yüzyılın akışını değiştiren kararların alındığı günleri tüm detaylarıyla ortaya koyacak.

Hitler, Churchill, De Gaulle, Roosevelt gibi dünyanın kaderini etkileyen tarihi kişiliklerin 20. yüzyıla damga vuran önemli kararlar alırken neler yaşadığı, tercihlerini hangi etkenlerin şekillendirdiği sorularına yanıtı Viasat History’nin yeni belgesel dizisi “İşte O Gün…”/“The Day When…” ilgili dönemlere ait arşiv belgelerini gün ışığına çıkararak verecek.



Fransız yönetmenler Laurent Joffrin & Laurent Portes’in imzasını taşıyan 52’şer dakikalık dört bölümden oluşan belgeselin ilk bölümü 5 Aralık Pazartesi günü saat 23.50’de yayınlanacak. Viasat History, Türkiye’de D-Smart 57. kanalda izlenebiliyor.

Tarihi Değiştiren Anlara Şahitlik

Belgeselin yayınlanacak olan ilk bölümü, Birleşik Krallık’ın efsanevi liderlerinden Winston Churchill’in hayatına ve 2. Dünya Savaşı’nın seyrini değiştiren 28 Mayıs 1940 tarihine odaklanıyor.
İkinci bölümde, Charles De Gaulle’ün ülkesi Fransa ile Almanya arasındaki ateşkese karşı ayaklanarak, Özgür Fransa’nın lideri sıfatı ile İngiltere’ye uçmasının öyküsü yer alacak. Üçüncü bölümde ABD’ye gidiyor ve 1941'deki Pearl Harbour saldırısından sonra Başkan Roosevelt’in ülkesini savaşa sokma kararını aldığı an tüm ayrıntılarla gözler önünde olacak. Dördüncü ve son bölümde ise Hitler’in savaşı kaybetmesine neden olan kararı aldığı ana gidecek ve izleyiciler tarihi değiştiren bu ana şahitlik edecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.