Öne Çıkanlar galatasaray rusya Covid19 Koronavirüs chp enflasyon terörist Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar AİLE bugünün gündemi gündem özeti cumhurbaşkanı erdoğan

Tek Elli Mucizevi Piyanist Mccarthy 21 Mayıs'ta İstanbul'da

Tek elli piyanist Nicholas McCarthy, 21 Mayıs’ta Zorlu PSM'de müzikseverlerle buluşuyor. Müzik otoriteleri tarafından dünyanın en başarılı piyanistleri arasında gösterilen McCarthy, İstanbullular'a geniş ve zengin repertuvarıyla unutulmaz bir gece yaşatacak.

Omia İnşaat sponsorluğunda Piu Entertainment organizasyonuyla İstanbullular ile buluşacak olan Nicholas McCarthy, ümitsizliğe karşı inancın simgesi bir isim olarak niteleniyor.

1989’da sağ eli olmadan dünyaya gelen Nicholas McCarthy, Beethoven’ın Waldstein Sonatı’nı dinledikten sonra piyano çalmaya karar verdi. McCarthy, bazı müzik okullarından gelen red cevaplarına ve yetkililerin seçmelere katılmasının bile zaman kaybı olduğunu söylemesine aldırmaksızın büyük bir konser piyanisti olma hayaliyle 14 yaşında müzik serüvenine başladı. 2012 yılında Londra’daki Royal College of Music’ten mezun olan McCarthy, başta İngiliz basını olmak üzere, tüm dünya basınının dikkatini çekti. Aynı sene Paralimpik Oyunları'nın kapanış seremonisinde Coldplay ile birlikte sergilediği performans büyük beğeni topladı ve dünyanın çeşitli ülkelerinde verdiği konserlerde insanları kendine hayran bıraktı.

İngiliz piyanist bu müzik yolculuğunu, Warner Classics ile imzaladığı sözleşmenin ardından 2015 yılında çıkardığı 17 parçadan oluşan ilk albümü "Solo" ile taçlandırdı. Londra’nın ilk engelliler orkestrasının da bir üyesi olan Nicholas McCarthy, özellikle savaşta tek elini kaybeden piyanist Paul Wittgenstein'ın sadece sol el için yazılmış piyano eserlerini çalıyor

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.