Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit tesk adana Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Akşener yunanistan esnaf

Tekfen Filarmoni Klasikleri Önce Büyüklere Sonra Çocuklara Çalacak

Tekfen Filarmoni Orkestrası, 25. yıl konserini daimi şefi Aziz Shokhakimov’un yönetiminde 25 Ekim’de verecek. Orkestra, bu konserde dünya çapında üne ve izleyiciye ulaşan keman virtüözü Roman Kim ve herkesi etkisi altına alan yeteneğiyle övgü toplayan “wunderkind” piyanist Behzod Abduraimov’a eşlik edecek.

Shokhakimov yönetimindeki orkestra, konserde ünlü besteciler Rimsky-Korsakov’dan Rachmaninoff’a uzanan geniş bir yelpazede Stravinsky, Ferit Tüzün, Saint-Saëns ve Sarasate’den eserler seslendirecek. Orkestra yıldönümünde, sıradışı performansıyla geniş kitleleri hayran bırakan 27 yaşındaki Özbek piyanist Behzod Abduraimov ve 25 yaşına rağmen besteleriyle ünü dünyaya yayılan keman virtüözü ve besteci Roman Kim’i misafir ediyor.

TEKFEN FİLAR-MİNİ’DEN KÜÇÜKLERE BÜYÜK KONSER

Öte yandan çocuklara klasik müziği erken yaşta sevdirmek amacıyla her yıl büyüklere verilen konseri takiben adını o konsere özel “Tekfen Filar-Mini” olarak değiştiren orkestra, bu yıl miniklere konserini 28 Ekim Cumartesi günü Zorlu PSM Ana Tiyatro’da verecek. Oyun yazarı ve tiyatro yönetmeni Özen Yula’nın yönetmenliği, Hasibe Eren’in naratörlüğü ve Banu Demir’in koreografisiyle hazırlanan konser, çocukları sihirli bir klasik müzik yolculuğuna çıkaracak. Küçük müzikseverler, Rossini, Debussy, Mozart, Wagner, Liszt ve Çaykovski gibi büyük bestecilerin dünyaca bilinen birbirinden güzel eserlerini anlatım, dans ve ışık oyunları eşliğinde dinleyecekler. Beşiktaş Belediyesi Çocuk Korosu da Tekfen Filar-mini’nin davetlisi olarak konserde sürpriz parçalarla yer alacak.5-10 yaş arasındaki çocuklara tavsiye edilen konserin biletleri Biletix’ten 10 TL’ye satışta.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.