Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti binali yıldırım Melatonin hormonu Bharat Biotech Mangal En İyi Uluslararası Film Cansu İvecen Kuru Gürültü Halil İbrahim Bekdemir

Tiyatro Kanında Var

Babası Gazanfer Ündüz, annesi Fulya Ündüz, dedesi Gazanfer Özcan ve anneannesi Gönül Ülkü oyuncuydu. Tiyatroyu nesilden nesile aktaran bu sanatçı ailenin öyküsü Tarık Ündüz ile devam ediyor. Yakışıklı oyuncuyu Akasya Kültür Sanat'da sahneye çıktığı 'Hırsız' adlı oyununda en büyük rol modeli, hocası ve annesi Fulya Ündüz'de izledi.

Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunu olan Tarık Ündüz oyun öncesi gerçekleşen söyleşide: 'Gazanfer Özcan ve Gönül Ülkü maalesef artık aramızda yok. Annemle birlikte oyunu hazırlarken kendi adıma şunu düşündüm. Yapabileceğim en büyük şey isimlerini verdikleri tiyatroyu yaşatmak olacaktı. Genç bir ekiple yol çıktık ve böyle de devam etmeyi düşünüyoruz. Biz bu işi çok iyi yaparız gibi bir iddaamız yok. Biz efsane bir tiyatronun ismini yaşatmaya ve bu isim altında büyümeye çalışıyoruz. Yılda elli oyunda oynasak iki oyunda oynasak 'Gönül Ülkü-Gazanfer Özcan tiyatrosu her zaman perdelerini açacak' dedi.

Oyuncu olmaya karar verdiği zaman mesleğin zorlukları yüzünden anne ve babasının ilk önce temkinli yaklaştıklarını ama dedesi Gazanfer Özcan'ın çok mutlu olduğunu belirten Tarık Ündüz, 'Tiyatro kanımda var. Kendimi sahnede tamamlanmış hissediyorum' şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.