Tiyatro Metni Yazma Yarışması Başvuruları Başladı

Kadıköy Belediyesi tarafından geçen yıl ilki düzenlenen Ulusal Tiyatro Sahne Eseri Yarışması’nın bu yıl ikincisini düzenleniyor. Tiyatroya yeni eserler kazandırmayı amaçlayan yarışmanın başvuru tarihleri açıklandı.

Geçen yıl yapılan Ulusal Tiyatro Sahne Eseri Yarışması’na 336 eser katılmıştı. Yarışmanın tiyatro yazarları tarafından büyük ilgi görmesi üzerine Kadıköy Belediyesi bu yıl ikincisini düzenleme kararı aldı.

Tiyatro dünyasına yeni eserler kazandırmayı amaçlayan yarışmaya Türkiye vatandaşı olan tüm yazar ve edebiyatçılar katılabilecek.Katılım için son başvuru tarihi 2 Nisan 2018. Ödül kazanan eserler Kasım 2018’de web sitesinde açıklanacak ve sonuçların açıklanmasından itibaren üç hafta içinde Kadıköy Belediyesi tarafından yapılacak bir törenle sahiplerini bulacak.

Yarışma Seçici Kurulu kadrosunda, Türk tiyatrosunun önde gelen isimlerinden Orhan Alkaya, Cevat Çapan, Bilgesu Erenus, Yücel Erten, Beliz Güçbilmez, Dikmen Gürün, ve Nesrin Kazankaya; Ön Seçici Kurulu kadrosunda Levent Aras, Günay Ertekin ve Sinem Özlek bulunuyor. Kadıköy Belediyesi Seçici Kurul’ca layık görülen oyunlara birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödüllerinin yanı sıra iki adet mansiyon ödülü verecek. Seçici Kurul’un basılmaya değer gördüğü oyunlar da kitap halinde yayımlanacak.

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu “Geçen yıl ilk olarak düzenlediğimiz Ulusal Tiyatro Sahne Eseri Yarışması’na olan katılım ve sonuçlar, bu yarışmayı açmakla yerli tiyatro edebiyatını zenginleştirme ve yazarları özendirme düşüncemizin haklılığını kanıtladı ve bize 2018'de aynı doğrultuda yeni bir yarışma açma cesaretini verdi. Toplumların, insanların yeni tiyatro oyunlarına her zaman ihtiyacı vardır. Elbet tiyatro topluluklarının da. Kadıköy Belediyesi olarak bu ihtiyacın bilinciyle hareket ettik. Değerli yazarlarımızın katılımlarıyla yeni tiyatro oyunlarının ortaya çıkacağını umut ediyorum” dedi.

Ayrıntılı bilgi ve yarışma şartnamesine www.tiyatroyarismasi.kadikoy.bel.tr internet adresinden ulaşılabilir.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.