Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken şehit adana fetö tüik abd tesk yunanistan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Tiyatronun Usta İsimlerine Ödül

Beyoğlu Belediyesi, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde Emek Sineması’nda düzenlediği “Sahnede Bir Ömür” ödül töreni ile Türk Tiyatrosu’na ömrünü adamış duayenleri ödüllendirdi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Büyük ustalarımızı, sahneye koca bir ömür adayanları asla unutmayacağız. Bu akşam, bu özel program; sizlere duyduğumuz şükranın küçük bir ifadesi, bizim için büyük bir onurdur. İyi ki varsınız” dedi.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tiyatro Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle gerçekleşen törendeTürk Tiyatrosu’nun 22 duayen isimi, sevenleriyle tekrar buluşmanın mutluluğunu yaşadı. Gecenin sunuculuğunu ise, Oylum Talu ve Emre Altuğ üstlendi.



“Kalplerimizi Birbirine Daha da Yaklaştırdığı İçin Tiyatroya Gitmeliyiz”

Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nü Haldun Dormen’e takdim eden Başkan Demircan, tiyatronun duayenlerini Beyoğlu’nda, Emek Sineması’nda ağırlamaktan çok mutlu olduğunu belirterek, şöyle dedi:

“Öncelikle Dünya Tiyatro Gününüzü tebrik ediyorum. Tiyatromuzun ustaları, büyük duayenleri, hayat kısa… Ardımızda bıraktığımız günler, önümüzdekilerden uzun değil. Bir bilge, hâlâ dişlerimiz varken, gülelim diyor. Bence  harika bir tavsiye. Ömrümüzde hep güzel şeyler olsun. Ülkemizde hep güzel şeyler olsun. Dünyada hep güzel şeyler olsun ki gülelim. Doktorlar, uzun ve sağlıklı bir ömür için pek çok şey tavsiye ediyor. Bunlara bir madde de ben ekleyim. Sık sık tiyatroya gidin. Tiyatroyu sadece eğlence aracı olarak gördüğüm için değil; kalplerimizi birbirine daha da yaklaştırdığı için tiyatroya gitmeliyiz. Tiyatro; insanı, insana, insanla anlatma sanatı olduğu için tiyatroya sık gitmeliyiz. Ömrümüze daha fazla ışık, daha fazla renk katmak için tiyatroya gitmeliyiz” açıklamasında bulundu.



“Sahneye Koca Bir Ömür Adayanları Asla Unutmayacağız”

Demircan, sahneye bir ömür adayan büyük ustalara hayata kattığı tüm renkler için şükranlarını sunarak şunları dedi:

“Aramızda sahneye bir ömür adayan büyük ustalarımız var. Hayatımıza kattığınız tüm renkler için sizlere şükranlarımı sunuyorum. Aramızdan ayrılanlar var. Onlara rahmet diliyorum. Tiyatroya emek veren gelmiş geçmiş bütün ustalarımız benim için özel. Bir sanatçı için en keder verici şey unutulmak olsa gerek. Büyük ustalarımızı, sahneye koca bir ömür adayanları asla unutmayacağız. Bu akşam, bu özel program; sizlere duyduğumuz şükranın küçük bir ifadesi, bizim için büyük bir onurdur. Yüzümüzü bazen gözyaşlarıyla yıkadığınız, bazen de gülmekten gözümüzden gelen yaşlar için hepinize tekraren şükranlarımı sunuyorum. İyi ki varsınız. Tiyatroya gönül veren, bir ömür adayan dostlarım; alkışınız bol, ömrünüz güzel olsun. Perde hep açık olsun.”



Ödüle Layık Görülen Duayenler

Gecede, Türk Tiyatrosu’nun dev isimleri Haldun Dormen, Ayşen Gruda, Ayten Erman, Bedia Ener, Bilge Şen, Celile Toyon, Ercan Bostancıoğlu, Ferdi Akarnur, Göksel Kortay, Güler Ökten, Kayhan Yıldızoğlu, İlhan Daner, Meral Küçükerol, Mustafa Uzunyılmaz, Serpil Tamur, Sinan Bengier, Suna-Erol Keskin, Yasemin Yalçın, Yıldız Kültür ve Zihni Göktay ödüllendirildi. Merhum Sadri Alışık’ın ödülünü ise torunu Sadri Alışık aldı.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.