Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti abd fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat

Türk Filmi Oscar’a Yürüyor

Türkiye’nin Oscar adayı filmi Kalandar Soğuğu Amerika’da görücüye çıkıyor. Los Angeles, Hollywood’daki  Wilshire sinemasında Altın Küre seçici kurulu ve Amerika’daki sinema endüstrisinde, 30 Kasımda ilk gösterimini yapılacak olan film, aralık ayında ise Oscar Akademi üyelerine gösterim yapacak.

Mustafa Kara‘nın yönetmen koltuğuna oturduğu  Kalandar Soğuğu filminde,  modern hayatın uzağında, bir dağ köyünde yaşayan, Mehmet ve ailesinin gerçekçi, tutkulu ve kırılgan
hikâyesini, eşsiz bir pastoral atmosfer içerisinde dile getiriliyor. Haydar şişman, Nuray yeşilaraz  Hanei kara’nın oyunculuk performansları  seyirciye aktarılıyor.

“Jürilerin Dikkatini Çekmek İstiyoruz”

Filmin Amerika’da temsilciliğini yapan Mevlüt Akkaya, filmi samimi, sıcak ve oldukça etkileyici bulduğunu dile getirerek, filmin görsel olarak da çok başarılı olduğunu söyledi. Promosyonu için Amerika’nın PR şirketi ile çalıştıklarını ifade eden Akkaya amaçlarının,  mümkün olduğunca Akademi ve Altın Küre üyelerin ilgisini çekebilmek ve iyi bir dağıtımcı ile anlaşıp Amerika’da gösterime girebilmek olduğunu belirtti.

“Filmde Eleştirecek Bir Şey Bulamadım”

Asya Oscar’ları olarak bilinen Asya Pasifik Film ödülleri, En İyi Film ödülü dâhil, üç ödülle dönen filmle ilgili festival jüri başkanı Lord David Puttman , “Çok güzel bir film, çok iyi çekilmiş, eleştirecek hiç bir şey bulamadım”  ifadesini kullandı. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.