Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU

Türk Halk Müziği Sanatçısı Ruhi Su Kartal'da Türkülerle Anıldı

Türk Halk Müziği yorumcusu, besteci, bas bariton ve şair Ruhi Su, ölümünün 31’inci yılında Kartal Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikte anıldı.
 
Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlügü, ölümünün 31’inci yılında Ruhi Su’yu unutmadi. Özellikle 1978’den sonra ürettiği eserlerle Türk Halk Müziği’nin yaygınlasmasına büyük katkıda bulunan Ruhi Su için Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde bir anma gecesi düzenlendi. Geceye Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Feyyaz Kaynak’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Anma etkinliği Ruhi Su Belgeseli’nin gösterimiyle basladi ve ardından Ruhi Su Dostlar Korosu sahne aldı. Gecenin ilerleyen saatlerinde sanatçı Sadik Gürbüz türkülerini Ruhi Su için söyledi. Anma gecesine katilan vatandaslar Gürbüz’ün söylediği şarkılara uzun süre eşlik etti.


 
BAŞKAN YARDIMCISI KAYNAK’TAN TEŞEKKÜR
 
Anma gecesine kaılan Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Feyyaz Kaynak sanatçı Gürbüz’e katilimlarindan dolayi plaket takdim ederek: “Kartal halki olarak bu aksam harika bir gece yasadik. Ruhi Su ustayi hem Dostlar Koro’suyla hem de Sadik Gürbüz ile beraber andık. Hepinize çok tesekkür ediyorum.” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.