Öne Çıkanlar kılıçdaroğlu palandöken esnaf Akşener DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan babacan Arap 13 Aralık 2023 Çarşamba Gündemi Çin Borsalarında İşlem Gören İnovasyon Şirketi Sayısı Çinli Bilim İnsanları Çinde kullanımda olan 5G baz istasyonu sayısı Çinde üniversite öğrenci sayısı

Türk Keman Takımı’ndan Tarihi Başarı

Dünyaca ünlü Liszt Akademisi’nde 23- 28 Temmuz tarihlerinde düzenlenen Uluslararası 2. Ilona Feher Keman Yarışması’nda sekiz kişilik Türk Keman Takımı, dört ödül birden kazandı.

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’deki Liszt Akademisi’nin 23- 28 Temmuz 2018 tarihlerinde düzenlediği Uluslararası 2. Ilona Feher Keman Yarışması’na Türkiye adına yarışan ÇEV Sanat Genç Yetenekler Projesi’ndeki sekiz kişilik ekip yarışmadan dört ödülle döndü. 15 ülkenin katıldığı yarışmada, ÇEV Sanat Genç Yetenekler projesi kapsamında eğitim gören genç keman sanatçıları Duru Önhon, İdil Olgar ve Naz İrem Türkmen küçükler kategorisinde; ikinci yaş grubunda ise Elfida Su Turan üçüncülük ödülünü kazandı.

Macar Keman Okulu’nun önemli isimlerinden Ilona Feher’in anısına yapılan yarışma, Feher’in öğrencisi olan Shlomo Mintz’in başkanlığında; Macaristan, Türkiye, ABD ve Almanya’dan gelen jüri üyelerinin seçimleriyle sonuçlandı. Jüri, dünyaca ünlü sanatçılar, Éva Ácsné Szily, Cihat Aşkın, Victor Danchenko, László Dénes, Herbert Greenberg, Ute Hasenauer, Miklós Szenthelyi ve Mimi Zweig’den oluşuyor.

Jüri üyesi olan ve keman ekolünün Türkiye’deki önemli temsilcilerden Cihat Aşkın, Uluslararası 2. Ilona Feher Keman Yarışması kapsamında ilk kez bir araya gelen Türk Keman Takımı’nın kazandığı başarının, Türk Keman Okulu’nun, bugüne kadar uluslararası alanda kazandığı en önemli başarı olduğunu dile getirdi. Aşkın, kendilerine olanak sunulduğu takdirde genç sanatçıların başka ülkelerde de yarışmaları önde götüreceklerine inandığını da belirtti. Shlomo Mintz, Mimi Zweig, Herbert Greenberg ve Victor Danchenko gibi uluslararası otoriteler, Türkiye’nin Feher Yarışması’ndaki performansının, müzik yarışmalarında bugüne kadar takım halinde sergilediği en kuvvetli temsil olduğunu ifade ettiler.

28 Temmuz Cumartesi akşamı Liszt Akademisi Georg Solti Salonu’nda yapılan törene katılan Türkiye Cumhuriyeti Macaristan Başkonsolosu Ümit Öktem, kazanılan başarıyla gurur duyduğunu belirterek ekibi teker teker tebrik etti.

Anahtar Kelimeler:
MacaristanBudapeşte
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.