Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası Avrupa Turnesine Çıkıyor

Sabancı Vakfı’nın kurulmasını sağladığı ve 9 yıldır ana destekçisi olduğu Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası (TUGFO), Avrupa turnesi öncesinde şef Cem Mansur yönetiminde 25 Ağustos Cuma akşamı Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde (PSM) müzikseverlerle buluştu.

Sabancı Vakfı’nın kurulmasını sağladığı ve 9 yıldır ana destekçisi olduğu Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası (TUGFO), Avrupa turnesi öncesinde şef Cem Mansur yönetiminde 25 Ağustos Cuma akşamı Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde (PSM) müzikseverlerle buluştu. Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı ve CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun katıldığı konserde Deniz Türkali, Teoman Kumbaracı ve Lale Mansur da genç müzisyenleri yalnız bırakmadı. Türkiye genelindeki konservatuarlardan seçilen 79 genç müzisyenden oluşan TUGFO’nun İstanbul konserinde, Çaykovski’den Alexander Borodin’e, Richard Strauss’tan Antonín Dvořák’a kadar geniş bir repertuvar sahnelendi. TUGFO tarafından ilk kez seslendirilen “Haydar Haydar” türküsü ise gecenin en ses getiren performansı oldu. Özkan Manav’ın Ali Ekber Çiçek’in icrasından esinlenerek düzenlediği ve Anadolu coğrafyasına özgü deyişlerden beslenen “Haydar Haydar”ın orkestranın çoksesliliği ile güçlenen versiyonu büyük beğeni topladı.

Çaykovski’den Orta Asya Steplerine

TUGFO’da yetişen ve Deutsches Sinfonie Orchester Berlin’in başkemancılarından Hande Küden orkestranın İstanbul konserinin solistliğini üstlendi. Küden, genç müzisyenlerle birlikte sergilediği performansla dinleyicilere unutulmayacak bir gece yaşattı. Orkestranın bu yılki repertuvarında; Alexander Borodin’den Orta Asya Steplerinde, Richard Strauss’tan Don Juan Senfonik Şiir, Ali Ekber Çiçek ve Ali Özkan Manav’dan Haydar Haydar, Antonín Dvořák’tan Senfonik Çeşitlemelerin yanı sıra Çaykovski’nin Keman Konçertosu yer aldı.

Almanya, İtalya Ve Çek Cumhuriyeti'nde Konserler

Sabancı Üniversitesi’ndeki üç haftalık yoğun kamp döneminin ardından önemli İstanbul'da önemli bir konsere imza atan TUGFO, 28 Ağustos’tan itibaren Almanya, Çek Cumhuriyeti ve İtalya’da önemli festivallerde sahneye çıkmaya hazırlanıyor.
Berlin’deki en büyük gençlik festivali Young Euro Classic Music Festivali’ne konuk olacak TUGFO, Berlin konseriyle bir ilki gerçekleştirecek. İlk defa Türkiye’den bir orkestrayı canlı yayınla dünyanın izleyeceği konser, dünyaca ünlü kültür ve sanat kanalı Arte TV’nin internet kanalından canlı yayınlanacak.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.