Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Afrin Komatsu Koca Dünya bugünün gündemi HAVA HAREKATI türk silahlı kuvvetleri

Ünlü Tiyatro Ve Sinema Sanatçısı Nezih Tuncay Hayatını Kaybetti

Sağlık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırılan ve yaşama mücadelesi veren  sinema ve dizi oyuncusu Nezih Tuncay, 72 yaşında hayatını kaybetti.

Tuncay'ın oğlu Semih Tuncer, sosyal medya hesapları üzerinden, sanatçının vefat ettiğini duyurarak, "Canım babam Nezih Tuncay'ı, bugün kaybettik. Bu zorlu süreçte bize destek olan tüm dostlara çok teşekkür ederim. Allah kimseyi sevdiğinden ayırmasın." mesajını paylaştı.

Nezih Tuncay ile "Yaprak Dökümü" isimli dizide rol alan oyuncu Caner Kurtaran, çok üzgün olduğunu dile getirerek, "Türkiye'de ilk kabare tiyatrosu ve komedi oyunculuğunu, Metin Akpınar, Zeki Alasya ile yapan, Türkiye'nin en iyi eski aktörlerinden birini kaybettik. Gerçekten samimi düşüncem bu. Çok beğendiğim bir oyuncuydu." dedi.

"Mahallenin Muhtarları", "Rus Gelin" ve "Yaprak Dökümü" gibi çok sayıda dizi ve filmde rol alan usta oyuncunun cenazesi, Maltepe Camisi'nde ikindi vakti kılınacak namazın ardından, Maltepe Mezarlığı'na defnedilecek. 

Nezih Tuncay Kimdir?

1945 yılında istanbulda doğdu. Türk televizyon ve sinema oyuncusu , tiyatrocu, seslendirme sanatçısı ve senarist olan olan Nezih Tuncay 1965 yılında Avnu Dilligil Tiyatrosu'nda sanat yaşamına başladı. Daha sonra Arena Tiyatrosu, Sezer Sezin Tiyatrosu, Mücap Ofluoğlu Tiyatrosu, Lale Oraloğlu  Tiyatrosu'nda çalışmasının ardından uzun süre Devekuşu Kabare (1 Nisan 1980) topluluğunda kaldı. Çalışmalarını tiyatro ile sınırlı tutmayan Tuncay, 1984 yılından itibaren kamera karşısına geçerek sinema ve dizi filmlerde de rol aldı. Aynı zamanda, seslendirme çalışmaları yapan sanatçının bir de senaryosu bulunmaktadır.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.