Öne Çıkanlar Afrin Hakkari çin pkk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti A Milli Kadın Voleybol Takımı ak parti sözcüsü ömer çelik ak parti Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Übeyd Adıyaman

Yapı Kredi Kültür Sanat’ta Bu Ay Dinletiler, Söyleşiler Ve Okur-Yazar Buluşmaları Var

Yapı Kredi Kültür Sanat, Galatasaray Meydanı’ndaki yenilenen binasında sinemadan tiyatroya, plastik sanatlardan grafik sanatlara, fotoğraftan arkeolojiye kadar her alandaki söyleşi/konuşmalar dizisiyle Ocak ayı için yoğun bir etkinlik programı hazırladı. 

Yapı Kredi Kültür Sanat, bundan böyle her ay YKY Beyoğlu Kitabevi-Oda’da yazarlarını okurlarıyla bir araya getirecek. Bu programda yazarlar okurlarıyla söyleşecek, okumalar yapacak ve kitaplarını imzalayacaklar. Oda’nın ilk konuğu Gül İrepoğlu, 16 Ocak Salı günü YKY’den çıkan “Lâle: Doğada, Tarihte, Sanatta” kitabını konuşmak için okurlarıyla buluşacak.

Hatırlamalar dizisinin üçüncüsü olan “O Zaman ve Şimdi” konuşma serisinde sanatçılar; Canan, Taner Ceylan ve sanat tarihçisi Doç. Dr. Esra Aliçavuşoğlu, 23 Ocak Salı günü Yapı Kredi Kültür Sanat Loca’da sanatçı ve kimliği, üretim biçimlerinin içinden geçtiği dönemle ilişkisi, yalnız ya da bir arada üretme deneyimi gibi başlıkları ele alacaklar.

KONSERLER

Yapı Kredi Kültür Sanat ayrıca bu ay üç konser/dinletiye ev sahipliği yapıyor. 12 Ocak Cuma günü İstanbul’daki Romen Kültür Merkezi ve İstanbul Romanya Başkonslosluğu tarafından düzenlenen ARTMUSIK Quartet’in konseri bunlardan ilki olacak.

Edebiyat ve müziği bir araya getiren “Harf’ten ve Nota’dan” isimli dinleti dizisinin ilk konuğu ise Edip Cansever olacak. Cansever’in metinlerinden yola çıkılarak hazırlanan dinletide, klasik Türk müziği sanatçıları Güzin Değişmez, Birol Yayla, Lütfiye Özer ve Taner Sayacıoğlu yer alacak. Nurinisa Eroğlu’nun hazırlayıp sunacağı dinleti, 20 Ocak, saat 17.00’de Loca’da gerçekleşecek.

Yapı Kredi Kültür Sanat, 31 Ocak Çarşamba günü ise Goethe-Institut İstanbul’un desteğiyle uluslararası alanda tanınmış, bol ödüllü çağdaş müzik topluluğu Hezarfen Ensemble’ın konserine ev sahipliği yapacak. Bir “portre konseri” niteliğindeki bu dinletide, genç Türk asıllı Alman besteci Hakan Ulus’un eserleri yorumlanacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.