Öne Çıkanlar MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli İyi Parti YKS iktidar oy Orçun Okurgan Amazonun sahibi Jeff Bezos Bekir Başevirgen CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut Koronavirüs Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu İletişim Başkanı Fahrettin Altun

Yapı Kredi Kültür Sanat’ta Mart Ayı Etkinlikleri

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık (YKKSY)’ın sinemadan tiyatroya, plastik sanatlardan grafik sanatlara, fotoğraftan arkeolojiye kadar her alandaki söyleşi/konuşmalar dizisinin Mart ayı programında herkes için birşey var.


YKY tarafından yayımlanan Psikanaliz Defterleri kitabından yola çıkılarak oluşturulan Psikanalistlerle Çocuk ve Ergen Söyleşileri dizisinde bu ay, “Tembel olmak ne demektir?” ve “Tembel olmanın altında yatan ruhsal nedenler nelerdir?” soruları sorulacak. 
3 Mart Pazar günü saat: 18:00’da Loca’da yapılacak olan etkinlikte klinik psikolog ve psikanalist Dr. Neslihan Zabcı ve psikoterapist Filiz Torun, çocukların ruhsal sorunlarının nedenleri değil sonuçları olarak ortaya çıkan tembellik, dikkat eksiklikleri, öğrenme güçlükleri ve hiperaktivite gibi belirtilerin ruhsal açıdan ele alınmasının önemi üzerinde duracaklar.
Derya Bengi ve Murat Meriç, 50’li yıllar ve 60’lı yıllardan sonra bu kez 70’li yılların Türkiyesi’ni müziğin kılavuzluğunda konuşmak üzere Loca’nın konuğu oluyorlar. 12 Mart Salı günü saat: 18:30’da Loca’da yapılacak olan Sazlı Cazlı Sohbet: 70’lı Yıllarda Türkiye etkinliğinde Derya  Bengi’nin kısa bir süre önce YKY’den çıkan 70’li Yıllarda Türkiye: Sazlı Cazlı Sözlük – “Görecek Günler Var Daha”  kitabından hareketle, dönemin siyasal ve kültürel ruhunun şarkılar eşliğinde tartışıldığı sazlı cazlı bir sohbet bekliyor izleyiciyi.

Şanlıurfa’da yer alan ve dünyadaki bilinen en eski anıtsal tapınak olan Göbeklitepe, geçen yıl UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi’ne girdi. Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık bu vesileyle 14 Mart Perşembe günü saat: 18:30’da Loca’da bir konferans düzenliyor. Anadolu’da Yerleşikliğin Kökeni: Son Avcılar ve Göbeklitepe konferansında Prof. Dr. Necmi Karul, Neolitik dönemde Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Göbeklitepe’yi ele alacak. 

GÖSTERİ 
Çıplak Ayaklar Kumpanyası’nın Sen balık değilsin ki adlı gösterisi 15 Mart Cuma günü saat: 20:00’da Loca’da izleyicilerle buluşuyor. Oktay Rifat’ın “Ahmet” şiirinin temelini oluşturduğu Sen balık değilsin ki, 2010’da Peniche Anaco (Fransa) ve İstanbul DansPlatform'un desteğiyle, Çıplak Ayaklar Stüdyosu’nda üretildi. Bugüne kadar 40’a yakın şehirde sokaklarda, parklarda, evlerde, cafelerde, derneklerde ve sahnelerde 200’den fazla sahnelendi. Her türlü mekâna ve duruma uyarlanabilen gösteri, her izlenişte farklı bir deneyim yaşatıyor. Gösterinin biletleri Biletix’te.

KONSER
Klasik Türk müziğindeki güfteler, Shakespeare’in dizelerini anlamamıza yardım edebilir mi? Şair, çevirmen ve edebiyat profesörü Cevat Çapan’ın bu soruyu sormasına yol açan şey, Shakespeare derslerini verirken karşılaştığı bir sorundu: Anadili İngilizce olmayan öğrencilerin, Shakespeare'in dil inceliklerinin tadına varmalarını nasıl sağlayabilirdi? Çapan böylece ilginç ve eğlenceli bir oyun başlattı ve Shakespeare’in dizelerini klasik müziğimizin yapıtlarıyla bir araya getirdi. 16 Mart Cumartesi günü saat: 17:00’da Loca’da yapılacak olan Harf’ten ve Nota’dan dizisinin Musıki Aşkı Besliyorsa Eğer konserinin biletleri Biletix’te.
Yapı Kredi Kültür Sanat ve Bahçeşehir Üniversitesi/BAUART işbirliğiyle düzenlenen Ender Sesler konser serisinde bu ay elektronik/noise müzisyeni Batur Sönmez sahneye çıkıyor. Müzik kariyerinin 20. yılını dinleyicilerle birlikte Loca’da kutlayacak olan sanatçı, yeni projesi “Kontakt” ve imzası niteliğini taşıyan “Flash Mental Experiment”ten oluşan özel bir program sunacak. 26 Mart Salı günü saat: 20:00’daki konserin biletleri Biletix’te.
Yapı Kredi Kültür Sanat ve Özel Saint Benoît Fransız Lisesi’nin ortaklığında gerçekleşecek olan Ruhların İletişimi: Proust ve Müzik konseri, Mehmet Rifat’ın YKY’den çıkan aynı adlı kitabından alınan ilhamla tasarlandı. Konserde, piyanist İris Şentürker ve keman sanatçısı Pelin Halkacı Akın, Proust’un yapıtında ve yaşamında büyük öneme sahip olan Richard Wagner, Camille Saint-Saëns, César Franck ve Reynaldo Hahn’ın eserlerini yorumlayacaklar. Konser öncesinde felsefeci, yazar ve çevirmen Nami Başer ile müzik tarihçisi, besteci ve orkestra şefi Emre Aracı, Proust’un yapıtı ve bunun içinde müziğin yeri üzerine konuşma yapacaklar. 27 Mart Çarşamba günü saat: 18:30’da Özel St. Benoit Fransız Lisesi – Silüet Salonu’nda yapılacak olan konser ücretsiz ve rezervasyonludur.

İMZA
İlk romanı Zan’da atmosfer yaratmadaki ustalığıyla dikkat çeken ve ikinci romanı Altı Yaprak Üstü Bulut da bu ay YKY’den çıkan Hasan Gören, 22 Mart Cuma günü saat: 17:00’da Oda’da okurlarıyla bir araya gelecek. Gören etkinlikte romanlarından söz edecek, dinleyicilerinin sorularını yanıtlayacak ve kitaplarını imzalayacak. 

KÜTÜPHANELER HAFTASINA ÖZEL ETKİNLİK
Türkiye’de 1964 yılından beri kutlanan “Kütüphane Haftası”nın elli beşincisi bu yıl 25-31 Mart tarihleri arasında gerçekleşiyor. Hafta’nın bu yılki teması "Değişen Toplum, Dönüşen Kütüphane”. Yapı Kredi Araştırma Kütüphanesi bu temayı, toplumdaki değişimin hem öznesi hem nesnesi olan çocuklar açısından ele alarak “Kitap Kurdu Çocuk Yetiştirmek” başlıklı söyleşiyi düzenliyor. Çocuk kitabı yazarı Sara Şahinkanat ve akademisyen Asiye Kakırman Yıldız’ın katılacağı etkinlik 28 Mart Perşembe günü saat: 18:30’da Loca’da yapılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.