Öne Çıkanlar diyarbakır Kent Ayyuka eNBE azerbaycan istanbul gündem özeti çin türkiye 17 Mart 2024 Pazar Gündemi CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan

“Yarıyıl Tatilinde Çocuklar Tiyatroya Doyacak”

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü 2017-2018 eğitim-öğretim yılının ilk yarısının bitimiyle beraber perdelerini çocuklar için açıyor. Yarıyıl tatilinde çocuklara keyifli anlar yaşatmayı amaçlayan Devlet Tiyatroları 9 bölgesinde toplam 12 oyunu çocuklarla buluşturacak.


Devlet Tiyatroları repertuarında bulunan bir sokak köpeği ve çocuğun tanışıp arkadaş olma hikayesini anlatan ‘Arkadaş’, tavşan deliğinden geçerek kendini fantastik bir dünyada bulan Alice’in maceralarını anlatan ‘Alice Harikalar Diyarında’, dostluğun önemi, doğanın neden korunması gerektiği gibi konularda çocukları düşünmeye yönlendiren ‘Kuzu Maydanoz’un Maceraları’, ‘Sinco Akıllı Sincap’, ‘Bayram Yeri’ ve ‘Deniz Kızı ve Sevimli Korsanlar’gibi oyunlar çocuklara sanatın büyülü dünyasında eğlence dolu anlar yaşatacak.


Devlet Tiyatroları sergilediği çocuk oyunlarında, çocuklara tiyatro sevgisini aşılamanın yanı sıra, onların kültürel ve kişisel gelişimine de katkıda bulunmayı hedefliyor.
Devlet Tiyatroları’nın yarıyıl programı şöyle;


Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı ‘Tembel Memiş’, 21, 28 Ocak ve 4 Şubat tarihlerinde Cüneyt Gökçer Sahnesinde; ‘Alice Harikalar Diyarında’, 21 ve 28 Ocak tarihlerinde Akün Sahnesinde ve 4 Şubat Pazar günü Küçük Tiyatroda; ‘Arkadaş’, 21 ve 28 Ocak tarihlerinde Şinasi Sahnesinde minik tiyatroseverlerle buluşacak.


İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı ‘Purnima ve Sırlar Ormanı’, 23-28 Ocak tarihleri arasındaKozyatağı Kültür Merkezinde ve 4 Şubat Pazar günü Cevahir Sahneleri Salon 2’de sahnelenecek.


İzmir Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen“Kuzu Maydanoz’ un Maceraları”, 24 Ocak Çarşamba günü Urla Atatürk Kültür Merkezi Sahnesinde, 28 Ocak ve 4 Şubat tarihlerinde Konak Sahnesinde perde açacak.


Adana Devlet Tiyatrosunun sahneye uyarladığı ‘Ali Baba ve Kırk Haramiler’, 4 Şubat Pazar günü Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi Sahnesinde izlenebilecek.


Bursa Devlet Tiyatrosu yapımı‘Sinco Akıllı Sincap’,21 ve 28 Ocak tarihlerinde Ahmet Vefik Paşa Sahnesinde sanatseverleri eğlendirecek.


Trabzon Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen‘Bayram Yeri’, 28 Ocak ve 4 Şubat tarihlerinde Haluk Ongan Sahnesinde izlenebilecek.


Diyarbakır Devlet Tiyatrosu yapımı‘Deniz Kızı ve Sevimli Korsanlar’,23, 24 ve 28 Ocak tarihlerinde, ‘İki Bavul Dolusu’, 30 ve 31 Ocak tarihlerindeCahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi Orhan Asena Sahnesinde temsil edilecek.


Antalya Devlet Tiyatrosunun sahneye uyarladığı ‘Midas’ın Kulakları’,30 Ocak Salı günü Haşim İşcan Kültür Merkezi Küçük Salonda perde açacak.


Van Devlet Tiyatrosu yapımı ‘Zambak Limanı’, 21 Ocak ve 4 Şubat tarihlerinde Van Kültür Merkezi Sahnesinde temsil edilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.