“12 Ay Şartsız Ek Ödeme Aile Hekimlerinin Hakkıdır”

AHEF Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Özlem Sezen, "81 il ve 973 ilçede, şehir hastaneleri, devlet ve özel hastanelerde, saat 24.00’e kadar saat aşılama hizmeti devam ettiği halde 3 saatte 2.000 aşı bile yapılamamış. Aile Sağlığı Merkezleri gün içinde her zamanki işlerine devam edip 500.000 aşıyı yaparken hastanelerin 2.000 aşı bile yapamaması düşündürücüdür." açıklamasında bulundu. 

AHEF Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Özlem Sezen yaptığı yazılı açıklamada; "Türkiye’de aşılma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Peki bu çalışmaların ana merkezi neresi? Tabii ki aile hekimlikleri 65 yas üstünün aşılanması ile aşılanan sayısının çok arttığı bu dönemde Sağlık Bakanlığının açıkladığı rakamlar çok dikkat çekici… Özellikle gündüz mesai saatleri aile hekimliklerini çok yoğun bir şekilde tercih edilirken aksama saatlerinde rakamlar çok düşüyor. Mesai saatleri içerisinde 400 bin aşının %70’i aile hekimliklerinde yapılırken akşam saat 6 sabah saat 6 arasında, 12 saatte 81 il ve 973 ilçede, şehir hastaneleri, devlet ve özel hastanelerinde sadece 2.000 hasta aşılanıyor ve aşılama hızı çok fazla düşüyor. AHEF olarak biliyoruz ki; Covid19 ile mücadelenin gösterilmese de aile hekimleri olduğu gibi aşının da gerçek kahramanları aile hekimleri bu büyük farkı yaratan tüm aile hekimlerini aile sağlığı çalışanlarını tebrik ediyoruz.

Ancak aile hekimleri son 12 ayda bütün rutin bebeklik dönemi aşılarını aşılama oranını düşürmeden takip ettiği, tüm gebeleri, bebekleri, çocukları izledikleri, 6 ay tüm hastanelerde poliklinik hizmetleri durduğu ve ülkenin sağlık hizmetlerini yüklendikleri halde çok büyük bir haksızlığa uğradılar ve sorunları hala çözüm bulmadı.

"Sağlık Bakanlığının tüm hastanelere sunduğu 12 aydır devam eden şartsız ek ödemeden aile hekimleri sadece 3 ay şartlı bir şekilde yararlanmıştır"

AHEF olarak aile sağlığı çalışanı açığı gibi kronikleşmiş sorunları defalarca Sağlık Bakanlığına ilettik. Aile sağlığı merkezlerinin fiziksel yetersizliklerini ve her yerde kamu binası olması gerektiğini anlattık. Buna rağmen 5 yıldır derinleşen sorunlar halen devam etmektedir. Sağlık Bakanlığının tüm hastanelere sunduğu 12 aydır devam eden şartsız ek ödemeden aile hekimleri sadece 3 ay şartlı bir şekilde yararlanmıştır.

"Aile hekimlerine 12 ay şartsız ek ödeme analarının ak sütü kadar helaldir"

Bu dönemde bu kadar özveri ile çalışan ve aşılamada ülkenin tüm yükünü taşıyan, en önemli rolü oynadığı açık olan aile hekimlerine 12 ay şartsız ek ödeme analarının ak sütü kadar helaldir. Sağlık Bakanlığı yetkilerinin bu gerçekleri bildiklerine eminiz. AHEF olarak bunu kamuoyuyla paylaşarak bu konuda acilen düzeltme istiyoruz." dedi. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.