Boğaz’da Dramatik İroni

Tasarımcı Cihan Nacar, “Dramatic Irony” yani “Dramatik İroni” adını verdiği ve şehirli kadının dramasını ironik bir dille anlattığı yeni koleksiyonunu bir defileyle tanıttı. Cihan Nacar, Dramatic Irony defilesinde İstanbul Okan Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri ile yapılan projeyi de dahil etti

Koleksiyonlarında her sezon şehirli kadının güçlü görünümü ve arkasındaki romantik ve naif tarafı konu alan tasarımcı Cihan Nacar, bu sezon kadınların dramasını ve dramatik hayatlardaki ironiyi konu alıyor. Baştan sonra kırmızının birçok tonunu barındıran, %100 el işçiliğinden yapılan ve mayodan çok “couture body” olarak nitelendirilen koleksiyonda çok fazla kristal ve değerli taş kullanımı öne çıkıyor.

İlk kez dünyada couture body defilesine imza atan tasarımcı Cihan Nacar, bu sefer üçüncü kez bu tarzda parçalardan oluşan bir defile gerçekleştiriyor. Bir önceki “Pure Glow” koleksiyonunun devamı niteliğindeki “Dramatic Ironiy” koleksiyonu, kadının tutkulu ve dramatik tarafını anlatan, görene aşka dair duyguları, tutku ve drama gibi kavramları çağrıştıran, aşk üzerine kurgulanmış bir koleksiyon olma özelliği taşıyor.

Plaj giyiminin ötesinde, couture mayo ve couture body olarak tanımlanan parçaların yer bulduğu koleksiyon, hazır giyimden öte, tamamen sipariş üzerine ve kişiye özel çalışılması gereken parçalardan oluşuyor. Derin kırmızılarda, ışıl ışıl ve 80’ler etkisi görülen koleksiyonda dik vatkalar, dar formlar, diz altına kadar uzanan etekler ve 80’lere ait detaylar öne çıktı. “Dramatic Irony” koleksiyonu 2020 kumaşlarından seçilen dokuların, el işçiliği detaylarla birleşiminden oluşurken, tasarımlara hareket katan üç boyutlu detaylar dikkat çekti.

İstanbul Okan Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri ile yapılan proje

Top Model Özge Ulusoy, Oyuncu Özge Borak ve Oyuncu Ecem Özkaya gibi ünlü isimlerin podyumda yürüdüğü defilede yaklaşık 40 parçalık bir koleksiyon sergilendi. Cihan Nacar, Dramatic Irony defilesinde İstanbul Okan Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri ile yapılan projeyi de dahil etti. İstanbul Okan Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü'nün Örnek Marka Dersi’nde tasarımcı Cihan Nacar ile gerçekleştirlen işbirliği çerçevesinde ortaya çıkan öğrenci çalışmaları Cihan Nacar Defilesi’nde yer aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.