Öne Çıkanlar Ambulans Şoförü Kolesterol TS-GS Maç Sonucu ankara istanbul e-5 Avrupa İçerisinde En Hızlı Büyüyen Sektördür 18 ekim mhp grup toplantısı Diş Mesleki Yeterlilik Belgesi Aranan 40 Meslek meclis başkanı laiklik açıklamaları Ebru Gündeş yeşil türbe ambulans

Evlendirme Programlarına Toplam Ceza Rekor Kırdı

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) son 1 senedir evlendirme programlarına toplam 11,2 milyon lirayı aşan ceza kesti.

RTÜK’e özel hayatın gizliliğinin ihlal edilmesi, insan onuruna aykırı yayın yapılması ve toplumsal değerlerin dikkate alınmaması gibi gerekçelerle yapılan rekor düzeyde şikayetleri değerlendiren yetkililer,  15 Şubat'taki toplantısında evlilik programlarını tekrar masaya yatırdı.

Vatandaşlar,  444 1 178 çağrı hattı, web sayfası ve elektronik posta adresi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) ve Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) üzerinden 2015'te 7 bin 297, 2016'da ise 94 bin 792 şikayet ulaştı. Bunların yanı sıra TBMM, Diyanet İşleri Başkanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Kamu Denetçiliği Kurumuna da çok sayıda şikayet ulaştı.

Toplantıda, Kanal D'deki "Kısmetse Olur", Star TV'de yayınlanan "Zuhal Topal'la" ve Show TV'de "Evleneceksen Gel" adlı programlara yaklaşık 1 milyon lira ceza verildi. Bu cezalarla birlikte son bir yılda RTÜK'ün evlilik programlarına verdiği para cezası, 11,2 milyon lirayı aştı. Öte yandan, Kanal D'deki "Kısmetse Olur", STAR TV'de "Zühal Topal'la" ve Show TV'de "Evleneceksen Gel" adlı evlilik programları en fazla şikayet edilenler arasında yer aldı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.