Öne Çıkanlar deprem HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen meclis Hakurk Aleyna Tilki Yıldız Tilbe

Hamdi Ve Louise Ulukaya Çifti, Düğünlerini İstanbul’da Yaptı

ABD’nin önde gelen girişimcilerinden, yoğurt markası Chobani’nin kurucusu Hamdi Ulukaya ve daha önce New York’ta evlendiği eşi Louise (Vongerichten) Ulukaya; İstanbul’da aileleri ve yakın dostlarıyla düğün töreni düzenledi. Farklı kültürlerin bir araya geldiği düğünde, Ulukaya çifti yakınlarıyla İstanbul’da buluşmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadı.

Chobani’nin Kurucusu ve CEO’su Hamdi Ulukaya ile Food Dreams Vakfı’nın Kurucusu Louise Ulukaya, 25 Ağustos gecesi düzenlenen, aileleri ve yakın dostlarının katıldığı düğün töreniyle evliliklerini kutladı. Yakınlarını İstanbul’da buluşturmanın coşkusunu yaşayan çiftin düğünü, farklı kültürleri de bir araya getirdi. Daha önce New York’ta sade bir törenle evlenen Ulukaya çifti, kısa süre önce dünyaya gelen oğullarıyla büyük bir heyecan ve mutluluk yaşamıştı.

Eğitim ve iş imkânı sunan Food Dreams Vakfı’nın Kurucusu

Fransız bir ailenin kızı olarak New York’ta dünyaya gelen ve üniversite eğitimine dek profesyonel olarak bale yapan Louise Ulukaya, Washington D.C. Amerikan Üniversitesi’nde eğitimini tamamlandı. Ardından Paris’teki ESSEC - International Business School’dan işletme yüksek lisansını alan Louise Ulukaya, kariyerine Dubai ve Hong Kong’da uluslararası bir restoran işletmecisi olarak başladı. New York ve Colorado’da beğeni toplayan başarılı restoranlar açan Louise Ulukaya, 2016’da mutfak sanatları alanında hayallerini gerçekleştirmek isteyen ihtiyaç sahibi öğrencilere ve mültecilere eğitim ve iş imkânı sunan Food Dreams Vakfı’nı kurdu.

Tutkuları ortak

Hamdi Ulukaya, Türkiye’deki girişimciliği desteklemek amacıyla kurduğu Hamdi Ulukaya Girişimi (HUG)’ne ek olarak, mülteciler için başlattığı Tent Vakfı ve göçmen istihdamına verdiği önemle tanınıyor. Toplumsal konulara büyük hassasiyet gösteren Hamdi ve Louise Ulukaya çifti bu anlamda aynı derin tutkuları paylaşıyor.

Düğün hediyelerini “Burs”a dönüştürecekler

Kendilerine düğün hediyesi vermek isteyen misafirlerinden bunun yerine Food Dreams Vakfı’na bağışta bulunmalarını rica eden Ulukaya çifti, toplanan bağışları Vakfın bütçesine ekleyerek, Türkiye’den aşçılık alanında kariyer yapmak isteyen ancak profesyonel mutfak okullarına gidecek imkânı olmayan gençlerin Amerika’da eğitim almasını sağlayacak bir burs programı başlatacak.

Anahtar Kelimeler:
IstanbulHamdi Ulukaya
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.