Konserinde ''Kadın Hakları Günü''nü Kutladı

Yoğun konser programıyla şehir şehir dolaşan başarılı şarkıcı Aydilge, ''5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü'' kapsamında Sinop Kültür Merkezinde anlamlı bir konsere imza attı.

Şarkılarında da özellikle kadınların ve genç kızların kendi ayakları üzerinde durmaları konusunu işleyerek duyarlı tutumunu yaptığı müziğe yansıtan  Aydilge, konseri esnasında  çocuk gelinlere de dikkat çekti. ''Dünyada her 2 saniyede bir kız çocuğu zorla evlendiriliyor. Dünyada 700 milyonu aşkın çocuk gelin var. Bu konuda Türkiye, Avrupa’da birinci sırada yer alıyor'' diyen Aydilge, Mustafa Kemal'in kadına verdiği önemi de hatırlatarak 5 Aralık'ın aynı zamanda Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının da yıl dönümü olduğunu hatırlattı. Kadının dövülebilir, alınıp satılabilir, üzerinden kar edilebilir bir mal değil, can olduğu; mini etek giyenin ''yollu ya da düşük ahlaklı'', örtünenin ise ''yobaz ya da cahil'' görülmediği  bir Türkiye dileğinde bulunan Aydilge, dinleyicilerinden de büyük alkış aldı.

Konserde 'Ahmet Kural' Tepkisi


Bu sözlerinin ardından ''Kadına şiddete ve Ahmet Kurallara Hayır'' diye bağıran hayranlarını sükunete davet eden Aydilge şiddet konusunda ne kadar hassas olursak olalım, suçu ispatlanana kadar kimsenin suçlu ilan edilemeyeceğini dile getirdi.

Hepimiz Manen Şiddete Uğradık ve Dövüldük...

Fiziksel şiddetin yanı sıra, kadınların uğradığı psikolojik şiddete de dikkat çeken başarılı sanatçı, Kendi Yoluma Gidiyorum şarkısını seslendirmeden önce, dinleyicileriyle bir anısını paylaştı. ''Hiçbir erkeğin fiziksel şiddetine maruz kalmadım ama bazen kelimeler öyle kırıcı ve yaralayıcı olur ki, parçalara bölünürsünüz. ''Saçı uzun aklı kısa, kadın dediğin evinde oturur, kadın kuyruk sallamasa erkek bir şey yapmaz'' gibi sözlerle hepimiz binlerce kez manen şiddete uğradık ve dövüldük'' diyen Aydilge; bu sözlerinin ardından konserine kaldığı yerden devam etti. Yaklaşık iki saat süren konserini yoğun istek üzerine yarım saat daha uzatan başarılı sanatçı, sahneyi alkışlar eşliğinde terk etti.

Anahtar Kelimeler:
Aydilge
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.