Öne Çıkanlar deprem meclis KENAN DOĞULU gülben ergen zorlu psm tarkan İrem Derici Ebru Gündeş Hadise ambulans kıbrıs öğrenci

Ressam Hikmet Çetinkaya Oğlunu Evlendirdi

Gelinciklerin efendisi olarak bilinen uluslararası üne sahip resim sanatçısı Konya Hasanşeyh' li Hikmet Çetinkaya, oğlu Yağız Çetinkaya’yı evlendirdi.
 
Çiçeği burnunda gelin Rüya Taşpınar ile damat E. Yağız Çetinkaya; Manisa Soma’da yapılan kına gecesinden sonra, Ankara Club Leylaa’da gerçekleşen mütevazi bir düğün ile hayatlarını birleştirdi. Nikah şahitliğini eski hakemlerimizden Çankaya CHP İlçe başkanı Selçuk Dereli’nin yaptığı düğüne yüzlerce misafir ile birlikte, Hikmet Çetinkaya’nın sanatçı dostları, atölye kursiyerleri ve bazı özel davetliler de katıldı.


 
Üç erkek evladı olan ve ilk çocuğunu evlendiren sanatçı, oğlu Yağız’ın düğününde büyük bir heyecan yaşarken “Sanatçılık başkaymış, babalık başkaymış. İkisi de insana heyecan veriyor ama evlat mürveti görmek daha bir başka. Bu vesile ile düğünümüze katılan tüm misafirlerimize çok teşekkür ediyorum.” Dedi. Sanatçı ressam Hikmet Çetinkaya düğünün sona ermesinin ardından ülkemizi temsilen; Malta - Türkiye Diplomatik İlişkilerinin 50. Yılında Malta Parlamentosu Temsilciler Meclisinde kendi resim sergisi ve “Canlı Performans” için gece Malta’ya uçtu.
 
Uluslararası birçok sanat etkinliklerinde yer alan ressam H. Çetinkaya  televizyonlarda kültür sanat programları hazırladı ve canlı performanslar sundu. Sanatçının resimleri ülkemizin bazı kurum ve kuruluşlar ile birlikte, Bulgaristan / Plovdiv, Avusturya / Pörchlan, 2011 Kanada / Montreal, Ottowa, Toronto kentlerin de, Bişkek - Kırgızistan Gapar Aytiyev Güzel Sanatlar Müzesinde, Ontario Eyaleti Parlamentosunda, Toronto ve Ottowa Belediye Sarayında, birçok T.C. Büyükelçilik konutunda, yerli ve yabancı koleksiyonlarda yer almaktadır.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.