Öne Çıkanlar bugünün gündemi gündem özeti İsrail gündem başlıkları Afrin Muhbir Hakkari ysk bugünün gündem özeti turizm çin pkk

Şef Somer Sivrioğlu: “Bu Kadar Zor Bir Dönemde WorldFood Istanbul’u Yapmaları Çok Kıymetli”

Yeni nesil hibrit fuarcılık yaklaşımıyla kapılarını açan 28. WorldFood Istanbul’da, güvenilir ve sürdürülebilir gıdaya erişim, mutfak profesyonellerine yönelik etkinliklerde öne çıktı. Şef Somer Sivrioğlu, mutfakta sürdürülebilir yaklaşımların nasıl uygulanabileceğinin yol haritasını paylaştı.

Bu yıl geleneksel ve dijital yaklaşımların birleştirilerek karma yöntemlerin uygulandığı Gıda Ürünleri Teknolojileri Fuarı – WorldFood Istanbul’da, ticari etkinliklerin yanı sıra mutfak profesyonellerine yönelik yenilikler fuarın üçüncü gününde de devam etti.

Bu yıl ilk defa düzenlenen, yoğun talebe rağmen sınırlı sayıda katılımcının ağırlandığı, Gastronomi Turizmi Derneği iş birliği ile gerçekleştirilen “Food Master’s Class ile Masterchef Somer Sivrioğlu” etkinliğinde, Somer Şef; mutfak profesyonelleri ile birlikte sağlıklı ve sürdürülebilir gıdaların izlerini sürerken, firmaların süreçlerini sürdürülebilir kılmak adına yaptıkları çalışmalara, geliştirdikleri yeni teknolojilere ve sıfır atık inisiyatifine odaklandılar.

Etkinlik öncesinde bir konuşma yapan Somer Şef; pandemi nedeniyle seçtiği sürdürülebilir ve sağlıklı gıda konsepti için daha iyi bir yıl olamayacağını belirtirken, pandemi döneminde böyle bir organizasyonun hayata geçmesinin çok kıymetli olduğunu vurguladı:

“WorldFood Istanbul harika bir fuar, özellikle pandemide bu kadar zor bir dönemde böyle bir organizasyonu yapmaları çok kıymetli. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Fuarın bir parçası olmaktan çok mutluyum. Uzun zamandır yurt dışında yaşayan bir şef olarak oradaki gıda fuarlarında Türk mutfağının temsilciliğine katkıda bulunmaya çalıştım. Avustralya gibi uzak bir noktaya Türkiye’den de temsilciler geldi, bu da benim çok hoşuma gidiyor. Ürünlerimizin global pazarlama sıkıntısı var. İnşallah bu fuarlarla, katılımlarla ihracatı artırarak İHBİR gibi kurumlarla beraber çalışarak, biz şefler üzerimize düşeni yaparak Türk mutfağını dünyada da hak ettiği yere getireceğiz.”

Mutfak Profesyonellerine Dijital Sertifika

Konuşmanın ardından Somer Şef, 15 mutfak profesyoneli ile birlikte fuar katılımcılarını ziyareti ederek, firmaların sürdürülebilir yaklaşımları hakkında detaylı bilgiler edinme fırsatı buldular.

Katılımcılar özellikle; ürünlerin tedariği sırasında firmaların hangi koşullara dikkat ettiklerini, sertifikasyon süreçlerinde nasıl yaklaşımlar sergilediklerini, gıda güvenliği konusundaki hassasiyetleri ve ürünlerin paketlenmesinde çevreci yaklaşımlar izleyip izlemedikleri sorularını yönelttiler.

Tüm gün sürecek olan etkinliğin sonunda katılımcı mutfak profesyonellerine dijital sertifikaları takdim edilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.