Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan bugünün gündemi terörist pkk cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan azerbaycan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank

Sitare Kalyoncuoğlu “Çocukluğumdan Beri Sebze Ve Lif Ağırlıklı Beslenirim”

Sitare Kalyoncuoğlu hem ruh hem beden sağlığı adına uyguladığı yöntemleri MAG Dergisi’ne verdiği röportajında anlattı.

“Çocukluğumdan beri sebze ve lif ağırlıklı beslenirim” diyerek sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çeken Sitare Kalyoncuoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Proteini mutlaka yeterli miktarda almaya çalışırım. Karbonhidrat, tatlı, şeker ve tuzdan uzak duruyorum. Bol sıvı tüketiyorum.” dedi. 

Tam 15 yıldır pilates yaptığını da sözlerine ekleyen Kalyoncuoğlu “Özellikle belli bir yaşa geldiyseniz vücudunuzun esnek olması tüm olabilecek kazalardan, sakatlanmalardan koruyor. Belli bir yaşın üzerindeyken ağır sporlar yapmak sizi zorlarken pilates hem ruhuma hem de vücuduma çok daha iyi geliyor. Ama kardiyoyu da elden bırakmıyorum mutlaka haftanın 3 günü pilates 1 gününü de yürüyüşe ayırıyorum” ifadelerini kullandı.

Sitare Kalyoncuoğlu hem ruh hem beden sağlığı adına uyguladığı yöntemleri büyük bir samimiyetle paylaştı...


Sağlıklı yaşam sizce nedir?
Sağlıklı yaşam kişinin biyolojik, fiziksel ve ruhsal olarak dengede bir yaşam sürmesidir.

Özel bir beslenme düzeniniz var mı? 
Çocukluğumdan beri sebze ve lif ağırlıklı beslenirim. Proteini mutlaka yeterli miktarda almaya çalışırım. Karbonhidrat, tatlı, şeker ve tuzdan uzak duruyorum. Bol sıvı tüketiyorum.

Uyguladığınız özel bir diyet var mı?
Zaten son derece sağlıklı beslenen biri olduğum için çok özel bir diyete ihtiyacım olmuyor. Haftanın 3-4  günü mutlaka sabahları evde taze sıkılmış sebzelerden yaptığım yeşil suyu içiyorum; öğlene kadar da başka bir şey yemiyorum. Karbonhidrattan, tatlıdan, şekerden ve tuzdan uzak, protein ve sebze ağırlıklı besleniyorum. Belirli günler balık, belirli günler et, belirli günler tavuk ve aynı zamanda bakliyatı listelerimde bulunduruyorum.

Hangi sporları tercih ediyorsunuz?
Ben tam 15 yıldır pilates yapıyorum. Özellikle belli bir yaşa geldiyseniz vücudunuzun esnek olması tüm olabilecek kazalardan, sakatlanmalardan koruyor. Belli bir yaşın üzerindeyken ağır sporlar yapmak sizi zorlarken pilates hem ruhuma hem de vücuduma çok daha iyi geliyor. Ama kardiyoyu da elden bırakmıyorum mutlaka haftanın 3 günü pilates 1 gününü de yürüyüşe ayırıyorum. 

Huzurlu bir yaşam adına neler yaparsınız?
Çocuklarımla geçirdiğim vakit, yaptığım işleri sevmem, arkadaşlarımla dostlarımla geçirdiğim hoş vakitler beni zaten stresli bir yaşamdan uzak tutmaya yetiyor.

Güzellik sırlarınız neler ? Düzenli kullandığınız özel bakım ürünleri neler ?
Ben ciddi anlamda cildine ve vücuduna bakan bir insanım. Cilt deyince sadece yüz olarak anlıyor herkes ama bence vücut da çok önemli. Dolayısıyla mutlaka cildimi her zaman temiz tutarım, düzenli bakımlarını yaptırırım. Tabi ki yaşım gereği bir takım dokunuşlar da yapıyorum yüzüme. Dolayısıyla içerden de cildimi kolajenlerle ve belli vitaminlerle destekliyorum.

Kaliteli yaşam adına uyguladığınız özel sırlarınızı paylaşır mısınız?
Kaliteli yaşam için; ben sabahları çok erken kalkan bir insanım, Sabahın o sessiz ve kendinizle olduğunuz saatlerinde çok rahat günün planlamasını yapıp gününüzü daha verimli kullanabiliyorsunuz. Dolayısıyla vaktimi boşa harcamam, mutlaka verimli şeylere kanaliz etmeye çalışırım, aslında hayat çok kısa dolayısıyla bunu kaliteli ve dolu dolu yaşadığınız zaman mutlu bir birey oluyorsunuz. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.