Öne Çıkanlar Goggle medicana fransa suvul toplum kuruluşları POLİS EKİPLERİ celal adan binali yıldırım Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Fransuva esnaf annesinin ölümüne sebeb oldu ORDU ankara itfaiyesi

Televizyonun En İyi Yerli Yapımları Belirlendi

N’oluyo kullanıcılarının oyları ile 2016’da televizyonun en iyileri belirlendi. 11 farklı kategoride hazırlan dizi testlerinde seçilen en iyiler listesinde toplam 1,4 milyona yakın oy kullanıldı. Dizi testleri kapışmasında kullanıcılar, geçtiğimiz senenin en iyilerini 16’lı eleme, çeyrek final, yarı final ve finalden oluşan 4 tur boyunca eleme usulü seçti.

‘N’oluyo kullanıcılarının belirlediği “2016’nın En İyi Yerli Dizisi” Kanal D’nin yeni sezon dizisi Vatanım Sensin oldu. Halit Ergenç ve Bergüzar Korel’in başrollerinde yer alan Kurtuluş Savaşı günlerini anlatıldığı diziyi belirlemede toplamda 202.755 kullanıldı.

Televizyon İzleyicileri Drama ve Aksiyon Dizilere Dönüş Yaptı

Kullanıcılar tarafından, Kiralık Aşk dizisi ikinci sırada yer alırken, üçüncü sırada Hande Erçel ve Burak Deniz’in başrollerini paylaştığı Aşk Laftan Anlamaz dizisi yer aldı. İlk beşte yer alan diğer iki dizi ise, Show TV’nin Pazartesi akşamları yayınlanan başrollerinde Çağatay Ulusoy ve Aras Bulut İynemli’nin yer aldığı dizisi İçerde ve Kanal D’nin üçüncü sezonuyla yoluna devam eden dizisi Poyraz Karayel kendilerine yer edindi.
 ilk beşte yer alan diziler üzerinden seyircinin romantik komedilerden yavaş yavaş sıkılarak, drama ve aksiyon içeren dizilerine dönüş yaptığı tespit edildi.

Genç Yıldızlara Şans Veriyoruz

Kafakafaya’da 490.950 oyun kullanıldığı “2016’nın En İyi Kadın Oyuncusu”  Vatanım Sensin’le ekranlara geri dönen Bergüzar Korel olurken, ikinci sırada Kiralık Aşk’ın başrolü ve “Defne” karakteriyle bir fenomen haline gelen Elçin Sangu yer aldı. Üçüncü sırada Cesur ve Güzel dizisiyle ekrana dönen Tuba Büyüküstün, dördüncü sırada ise Güneşin Kızları ve Aşk Laftan Anlamaz’la genç kitlenin gözdelerinden Hande Erçel kendisine yer buldu.
 Kullanılan oylar sonucunda, beşinci sırada ise Poyraz Karayel’in başrolü Burçin Terzioğlu yer alıyor. İlk beşten hareketle seyircilerin ekranda göremedikleri başrolleri çok özlediği, genç isimlere de destek vermeye devam ettiği gözlemlendi.

Romantik ve Cömert Erkek Figürü Geçen Seneye Damga Vurdu
 
Kafakafayasının  “2016’nın En İyi Erkek Oyuncusu” kullanıcılarının 331.920 oy kullanmasıyla Barış Arduç oldu. iki yılın en popüler erkek oyuncularından olan Arduç, bu yıl birincilik koltuğunu kimselere bırakmadı.
İkinci sırada Burak Deniz, üçüncü sırada ise Vatanım Sensin ile ekranlara iki yıl sonra dönüş yapan Halit Ergenç yer alıyor. Dördüncü sırada İçerde ile “Gençlik dizisi yıldızı” imajını silen Çağatay Ulusoy kendine yer buldu.

Tutkulu Aşk Yaşayanlar İzleyicinin Gözdesi

“2016’nın En İyi Çifti” kafakafayasının ilk sırasında ise Halit Ergenç ve Bergüzar Korel’in hayat verdiği Azize ve Cevdet yer aldığı gözlemlenirken, ikinci sırada Kiralık Aşk’ın çifti Defne ve Ömer Çifti olarak belirlendi. Üçüncü sırada “Yılın Çifti”  Cesur ve Sühan olarak Cesur ve Güzel’le ekranlara dönen Tuba Büyüküstün ve Kıvanç Tatlıtuğ çifti bulunurken, dördüncü sırada Bodrum Masalı’nın genç aşıkları Aslı ve Ateş’e ait, beşinci sırada ise Aşk Laftan Anlamaz’ın Hayat ve Murat’ı yer alıyor. İzleyicinin genç çiftleri desteklerken, olgun çiftlerin sağlam hikayelerini de izlemeyi sevdikleri gözlemlendi. Toplam 218.085 oy kullanıldı.

Sinemaseverler Romantik Ya da Komik Sahneler İzlemek İstiyor

N’oluyo kullanıcıları 2016’nın En İyi Yerli Filminin birincilik koltuğuna Delibal oturdu. Çağatay Ulusoy ve Leyla Lydia Tuğutlu’nun başrollerini paylaştığı film, N’oluyo kullanıcılarının gözdesi oldu. İkinci sırada ise yılın en çok izlenen filmi Dağ 2 yer alırken, üçüncü sırada Murat Boz ve Burak Özçivit’in başrollerinde olduğu Kardeşim Benim filmi listede kendine yer buldu. Dördüncü sırada Serenay Sarıkaya ve Nejat İşleri  ‘İkimizin Yerine’ kendilerine yer buldu. Oylamaya katılanların, kardeşlik teması içeren filmleri tercih ettiğinin görüldüğü bu oylamada, toplamda 24.885 oy kullanıldı.
 
 
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.