- ADALET BAKANI: YENİ BİR İCRA İFLAS KANUNUMUZ OLACAK

ANKARA (ANKA)- Adalet Bakanı Kenan İpek, icra iflas teşkilatının yapısal olarak değişikliği dâhil her konunun bilim komisyonu tarafından incelenmeye başlandığını belirterek, "İnşallah yeni bir icra iflas kanunumuz olacak" dedi.

Adalet Bakanı Kenan İpek, Genel Kurul'da Torba Teklifin ikinci bölümü üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Adalet Bakanı Kenan İpek, İcra İflas Kanunu ile ilgili bir çalışmanın olup olmadığına ilişkin soruya, "Bundan yaklaşık on yıl kadar önce Bakanlıkta İcra İflas Kanunu'yla ilgili bir bilim komisyonu kurduk, İcra iflas teşkilatının yapısal olarak değişikliği dâhil her konu bu bilim komisyonu tarafından incelenmeye başlandı. İnşallah yeni bir icra iflas kanunumuz olacak" yanıtını verdi.

Adana'da 2 gazetecinin evinde arama yapıldığı, bilgisayarlarına el konulduğunun ifade edildiğini belirten Adalet Bakanı, "Bu haberi ben de aldım. Hazırlık tahkikatı konusu Cumhuriyet savcısı tarafından yapılan bir soruşturmayla ilgili, onun sonucunu beklemek lazım" dedi.

-İNFAZ SÜRELERİ-

Adalet Bakanı Kenan İpek, infaz sürelerine ilişkin de, "infaz sürelerinin kısaltılması konusundaki sorusuyla ilgili şu anda bizim Bakanlıkta yapılan herhangi bir çalışma yok" yanıtını verdi.

- "İKTİDAR KULİSİNİN DOMUZ GRİBİNE KARŞI DEZENFEKSİYON SAĞLANDIĞI DOĞRU MU?"-

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, "Bugün basında, özellikle televizyonlarda Meclis'in iktidar kulisinin dezenfekte edildiğine dair haberler çıktı, domuz gribine karşı dezenfeksiyon sağlandığı, muhalefet kulisine uğranmadığı söylendi. Bu ne kadar doğrudur, bunu öğrenmek istiyorum bir. Bir de Anamur'da, Mersin'de, herhangi bir yerde domuz gribine karşı önlem almayan bir hükümetin Meclis'te böyle bir önlem almasını ne kadar doğru buluyorsunuz? Bunu da sormak istiyorum" sorusunu yöneltti. (ANKA)

(MG/ÖZK)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.