Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon gündem özeti CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş abd fırat kalkanı bugünün gündemi

-CHP’Lİ TANRIKULU: TEDBİR AMAÇLI 3 MİLYON DOMUZ GRİBİ AŞISININ MİADI GEÇTİ Mİ?

ANKARA (ANKA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, tedbir amaçlı bekletilen 3 milyon doz domuz aşının miadının geçip geçmediğini öğrenmek istedi.

Tanrıkulu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde domuz gribini sordu.

Domuz gribi aşısı alımları ile ilgili soru önergesine 5 Ağustos 2014 tarihinde verilen yanıta işaret eden Tanrıkulu, "Sağlık Bakanı, Pandemik grip ile mücadele kapsamında yaklaşık 6.000.000 doz aşı alındığını, yaklaşık 3.000.000 doz aşının kullanıldığını, 3.000.000 doz aşının da tedbir amaçlı stoklandığını, stoklanan 3.000.000 doz aşının muhtemelen bir salgın durumunda ihtiyaç duyulacak yeni karakterli grip aşısı ile üretici firma tarafından değiştirileceğini ifade etmiştir" dedi.

Tanrıkulu soru önergesinde şöyle dedi:

"Sağlık Bakanlığı Müsteşarının konuyla ilgili '2014'te 11, 2015'te 5 olmak üzere toplam şu ana kadar 2014-15 sezonu için konuşuyorum 16 vakayı kaybettik' açıklaması ile Kalkınma Bakanının TBMM Genel Kurulu'nda 'Domuz gribinden şu ana kadar 12 kişi ölmüş. Yaygın bir salgından bahsedemeyiz' açıklamasının çelişmesinin sebebi nedir? Bu iki açıklamadan hangisi doğrudur? Bu tür açıklamalar kamuoyunu yanıltmamakta mıdır?

Bir hastalığa bağlı yaşanan ölümler dikkate alındığında, kaç kişi hayatını kaybettikten sonra o hastalık ve vakalar yaygın bir salgın olarak değerlendirilmektedir?

Tedbir amaçlı stoklanan 3 milyon doz aşı yeni karakterli grip aşısı ile değiştirilecek midir?

Domuz gribi aşısının alındığı firma hangisidir? Tedbir amaçlı bekletilen 3.000.000 doz aşının miadı geçmemiş midir? Geçmişse, miadı geçen ve tedbir amaçlı bekletilen 3.000.000 doz aşının devlete maliyeti ne kadardır?

2002-2015 yılları arasında Türkiye genelinde illere göre domuz gribinden hayatını kaybeden kişi sayısı nedir?

2002-2015 yılları arasında Türkiye genelinde illere göre domuz gribi sebebiyle kaç kişiye domuz gribi aşısı yapılmıştır?

2002-2015 yılları arasında Türkiye genelinde illere göre domuz gribi rahatsızlığı sebebiyle kaç kişi tedavi görmüştür?" (ANKA)

(MG/ORH)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.