Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar MSB esnaf

-CHP’NİN DOKTOR VEKİLİNDEN DOMUZ GRİBİ UYARISI: YAYILABİLİR

ANKARA (ANKA) - CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, domuz gribi salgını olduğunu belirterek, "Üstü örtülmeye çalışılıyor. Şu anda hiçbir tedbir yok. Yayılabilir " uyarısını yaptı.

-"ÜSTÜ ÖRTÜLMEYE ÇALIŞILIYOR"-

CHP'nin doktor vekillerinden Aytuğ Atıcı, domuz gribinden dolayı şu anda Anamur'da 3 kişinin öldüğüne işaret ederek, "Domuz gribi salgını var. Üstü örtülmeye çalışılıyor. Küçümsenecek bir şey değil. Ölümcül olan hastalıklar önemlidir. Bu üzerinde polemik yapılacak bir konu değil" değerlendirmesini yaptı.

Acilen Anamur, Mersin'de ve diğer domuz gribi vakası görülen yerlerde acil tedbirlerin alınmasını isteyen Atıcı, "Aşılama gerekiyor. İlaçların stoklanması gerekiyor. Domuz gribi aşısı var. Binlerce kutu domuz gribi aşısının beklemede olması gerekiyor. O domuz gribi aşıların yüksek riskli gruplarında aşılama gerekiyor" dedi.

Domuz gribinin tahlil yoluyla anlaşılacağını belirten Atıcı, "İnsanlar ölüyor. AKP gribi küçümsüyor. Seçime girerken sağlık skandalı yatırımsız bonus veren siteler hoşuna gitmez. Ölümcül bir gripten bahsediyoruz. Genç insanlar ölüyor. Adeta küçümsüyorlar. Anamur'daki vakalardan örnek alınması lazım" dedi.

Ölümcül bir sorun ile karşı karşıya olunduğunu ifade eden Atıcı, "Korunmak için yüksek riskli grupların aşı yapması lazım" dedi.

Domuz gribinin yayılabileceği uyarısını yapan Atıcı, "Ciddi halk sağlığı sorunu hale gelebilir. Bizim derdimiz büyümeden tedbir almaktır. Hükümet tedbir açıklamadı. Anamur'da tedbir alınmadı Mersin'de tedbir alınmadı. Şu anda hiçbir tedbir yok. Bilmiyoruz da" dedi. (ANKA)

(MG/ORH)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.