Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat abd

64. Hükümet'in güvenoyu sınavı

Meclis’te 64. Hükümet’in güvenoylaması yapılacak.

Meclis Genel Kurulu saat 18.00’de toplanacak. Toplantının başında geçen birleşimlerde ant içmemiş olan milletvekillerinin adları sırasıyla okunacak, ant içmek üzere kürsüye davet edilecek.

-3 HDP’Lİ VEKİL YEMİN ETMEDİ-

Meclis’te 550 milletvekilinden 3’ü yemin etmedi. Meclis’in açılışında yemini geçersiz sayılan HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana ile HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım yemin etmedi.

-GÜVENOYU İÇİN 276 OYU ARANACAK-

Genel Kurul’da bugün 64. Hükümet’in güven oylaması gerçekleştirilecek.

Oylama açık oyla olacak.

Başkanlık, ikiyüzyetmişaltı milletvekili güvensizlik oyu kullandığı takdirde, Bakanlar Kuruluna güvensizlik oyu verildiğini, aksi halde Bakanlar Kurulunun güvenoyu aldığını bildirecek.

317 milletvekiline sahip olan AK Parti’nin güvenoyu sorunu bulunmuyor.

-KOMİSYONLAR TOPLANACAK-

Meclis’te komisyonların da mesaisi başlıyor… Plan ve Bütçe Komisyonu ile Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Ana Bina'daki kendi toplantı salonlarında saat 16.30'da, diğer komisyonlar yeni Halkla İlişkiler Binası'nda Komisyonlar Bloğu'nda yer alan toplantı salonlarında ikiye bölünerek saat 16.30 ve 17.00'de  toplanacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.