Öne Çıkanlar terörist Covid19 cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan cumhurbaşkanı erdoğan Koronavirüs suriye Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar türkiye ak parti yunanistan abd vakıfbank

AB Heyeti CHP'ye 'seçim yapılabilir mi' diye sordu

ANKARA (ANKA) - AB Konseyi Genişleme ve Katılım Müzakeresi Yürüten Ülkeler Çalışma Grubu, CHP heyetine “seçim yapılabilir mi?” diye sordu.

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ile CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer,  AB Konseyi Genişleme ve Katılım Müzakeresi Yürüten Ülkeler Çalışma Grubu (COELA) ile dün akşam TBMM’de bir araya geldi.

-“ AB TARAFINDAKİ BAZI İKİRCİKLİ UYGULAMALAR VATANDAŞLARI AB ÜYELİĞİNDEN SOĞUTTU”-

Türkiye- AB ile ilişkilerin gözden geçirildiği görüşmede, CHP’li vekiller, Türkiye’nin 2004 yılında üyelik müzakerelerinin başlayacağı haberini aldıktan sonra AB üyeliğine dair çok motive olduğunu, ancak geçen süreç içerisinde AB tarafındaki bazı ikircikli uygulamaların vatandaşları AB üyeliğinden soğuttuğunu ifade etti.

Türkiye’nin AB’nin 6. büyük ticaret yaptığı ülke olduğunu, malların dolaşımı serbest iken bu malları ihraç edenlerin dolaşımının sınırlı olduğunu belirten CHP’li vekiller, vize uygulamasının kalkması gerektiğini, 23-24. fasılların açılmasının Türkiye- AB ilişkilerini canlandıracağını söyledi.

AB heyeti Türkiye’deki gündeme dair de sorular yöneltti.

CHP’li vekiller, CHP’nin halk tarafından gerek seçim öncesi projeleri, kampanyası ve önseçim yapmasıyla gerekse 7 Haziran sonrası koalisyona dair yapıcı tutumuyla takdir aldığını vurguladı.

Görüşmede; kutuplaşmanın arttığı, gazetelerin baskı altına alındığı, gazetecilerin yazdıkları nedeniyle ölüm tehdidi aldığı, parti binalarına ve gazetelere saldırılar gerçekleştiği ifade edildi.

CHP heyeti, toplumu sağduyulu olmaya davet ettiklerini belirterek, “Barışın tek alternatifi vardır, o da barıştır” dedi.

-SEÇİM GÜVENLİĞİ KONUŞULDU-

Edinilen bilgiye göre CHP heyeti, “Böylesine  sıkıntılı bir dönemde ülkenin bir kişinin siyasi hedefleri nedeniyle erken seçime sürüklendiğini” ifade etti ve seçim güvenliği konusunda endişeleri olduğunu dile getirdi.

CHP’li vekiller daha aydınlık, demokratik, laik, eşit, özgür bir Türkiye için mücadeleyi sürdüreceklerini  ve partinin tarihsel misyonuyla ülkeyi bu sıkıntılı süreçten çıkaracaklarını ifade etti.

Edinilen bilgiye göre AB heyeti 1 Kasım’da yapılacak erken seçime işaret ederek, seçimin yapılıp yapılmayacağı konusundaki endişelerini dile getirdiler.

AB heyeti ayağa kalktıklarında vedalaşırken,  ‘seçim yapılabilir mi?’ diye sordu. Seçim güvenliği ile ilgili endişelerini ifade etti.

AB heyetinden bir yetkili, “üç partiyle görüşebilecek tek parti CHP’dir, bu nedenle size çok büyük sorumluluklar düşüyor” ifadesini kullandı. (ANKA)

(MG/ORH)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.