Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat cumhurbaşkanı erdoğan

Chp 'kadın' komisyonu istedi

ANKARA (ANKA)- CHP, kadının ekonomik yaşamdan dışlanmasının, ekonomide kadının fırsat eşitsizliğinin nedenlerinin, kadın işsizlik oranlarının artmasında hükümet politikalarının etkisinin araştırılması, etkili ve sürekli çözüm önerilerinin getirilmesi ve kadının çalışma hakkının korunması amacıyla Meclis’te komisyon kurulmasını istedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinde, işsiz kadın sayısına dikkat çekilerek şöyle denildi:

“2014 yılında kadın işsiz sayısında yüzde 30 artış varken, bu oran üniversite mezunu kadın işsiz sayısında yüzde 70 olarak gerçekleşmiştir. Umudunu yitirip iş aramayanlarla beraber kadınlarda gerçek işsizlik yüzde 26’dır.

İşsizlik rakamı 2 milyon 838 bini erkek, 2 milyon 711 bini kadın olmak üzere toplam 5 milyon 549 bine ulaşmaktadır. Buna göre gerçek işsizlik oranı erkeklerde yüzde 13.4, kadınlarda yüzde 25.9 ve toplamda yüzde 17.5 düzeyinde bulunuyor.” (ANKA)

(MG/ÖZK)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.