Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU

CHP'li Özel : Bedelli Askerlik Uygulamasının Meclis’ten Geçmesi Gerektiğini Düşünüyoruz

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, bedelli askerlik teklifine ilişkin, “Bedelli askerlik uygulamasının Meclis’ten geçmesi gerektiğini düşünüyoruz. Eğer samimilerse şu tekliften bakanların, milletvekillerinin birinci derece yakınlarını çıkarsınlar” önerisini getirdi.

Özel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında OHAL sonrası düzenlemeleri içeren teklife ilişkin şöyle dedi:

“OHAL’in adı kalkıyor, OHAL’in ismi kalkıyor, ancak Adalet ve Kalkınma Partisi OHAL’in ismini kaldırırken cismini Türkiye’nin gündeminde, Türkiye’nin sosyal hayatında, Türkiye’nin kamu yönetiminde tutacak bir formül buldu. 3 ayda bir uzattıkları OHAL’i 3 yıl daha uzatacaklar. OHAL’in adı kalkacak, kendi kalacak, ismi kalkacak, cismi kalacak, OHAL üç yıllığına kanunlaşmış olacak.

Bu OHAL’de kanunda getirilen pek çok düzenlemeye karşıyız. Anayasa Komisyonu üyelerimiz Adalet Komisyonu üyelerimiz tüm hukukçu milletvekillerimiz katılacakları Adalet Komisyonu’nda etraflı bir şekilde ve bütün gerekçeleriyle anlatacaklar. Biz bugün Meclis Başkanlığına, Sayın Binali Yıldırım’a dün Genel Kurul’da da hatırlattığım bir hususta yazılı başvuruda bulunuyoruz. Meclis Başkanı Binali Yıldırım’a OHAL Kanununda yaptığı havalenin yanlışlığını anlatan ve eksikliğini anlatan bir başvuruda bulunuyoruz.”

Chp’den Cumhurbaşkanlığı Kararnemeleri İçin Komisyon

Özel, cumhurbaşkanlığı kararnamelerine ilişkin de, “Anayasa ve Adalet Komisyonu’nda görevli 12 milletvekili arkadaşımız cumhurbaşkanlığı kararnamelerini düzenli olarak izlemek, incelemek gerekli uyarıları yapmak ve Anayasa Mahkemesine başvuru dilekçelerini hazırlamakla görevlendirildiler” dedi.

Bedelli Askerlik: “Samimilerse Bakanların, Milletvekillerinin Birinci Derece Yakınlarını Çıkarsınlar”

Bedelli askerlik teklifine ilişkin de Özel, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Sarayda hazırlanan sarayın odalarında hazırlanan, ellerine tutuşturulan teklifleri imzalayan, sarayın askeri birinci grup Adalet ve Kalkınma Partisi. Sarayın emir eri bunlar. Bedelli askerlik uygulamasının Meclis’ten geçmesi gerektiğini düşünüyoruz çünkü muazzam bir yığılma var. İtirazlarımız var. İtirazımız nedir, ‘parası olana tezkere gariban oğlanlar askere’ böyle bir şey yok, bu doğru değil o yüzden bu parayı ödeyemeyecek durumda olduğunun devlet tarafından belgelendiği kişilerin de diğer şartlar tuttuğu durumda bundan yararlanması lazım. Öbür türlü garibanların askere, gittiği parası olanların dekontla tezkere aldığı bir sistemi doğru bulmuyoruz.

İkinci itirazımız bu parayı nereye harcayacaklar. Bu paranın harcanması gerektiği yer askerdeki fakir erlerin ailelerine yardım yapılmalıdır, bu parayla. Eğer samimilerse şu tekliften bakanların, milletvekillerinin birinci derece yakınlarını çıkarsınlar.”

“Burada Parti İçi Meseleleri Tartışmamız Doğru Değil”

Bir basın mensubunun, “Olağanüstü kurultay için imza toplanıyor nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Özel, “CHP’de kuvvetler ayrılığı var. Biz yasama kanadı olarak yürütmenin işleriyle ilgili bir şey söylemiyoruz. Bu kürsü CHP Grubunun Meclis’teki milletvekilleri adına kullanılan ve iktidar partisine muhalefet edilen bir kürsü, parti içi tartışmaları başlatan ya da sürdüren bir kürsü olarak kullanılmasını hiçbir zaman doğru bulmadık. Bu kürsüde böyle açıklamalar doğru değil. İmza veren de vermeyen de CHP’li olduğu gibi CHP Grubu içinde mensup olan milletvekili arkadaşlarımızın da içinde bulundukları bir çalışma var, ben bu kürsüyü onlara karşı kullanırsam bu orantısız bir yaklaşım ve bir haksız tutum olur. Burada parti içi mesele tartışmamız doğru değil.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.