Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan ClinicExpert Melatonin hormonu Nicolas Baldeyrou Bharat Biotech Mangal

CHP Rusya krizi için Meclis araştırması istedi

CHP, Rusya ile olan ilişkilerde yaşanan krizin ardından Rusya’da yaşayan vatandaşların sorunlarının çözülmesi amacıyla Meclis araştırması açılmasını istedi.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ve Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı’nın imzalarıyla TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinde, Rusya ile Türkiye arasındaki dış ticaret hacminin yaklaşık 32 milyar dolar olduğuna dikkat çekildi.

Türkiye-Rusya ilişkilerinin yalnızca ticari boyutta ele alınamayacak kadar büyük ve tarihi olduğuna işaret edilen önergede şöyle denildi:

“Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının Rusya'daki durumu buna örnektir. Rusya'da şu an yaklaşık 100 bin yurttaşımız yaşamakta ve bunların büyük kısmı ticaretle uğraşmaktadır. Yine çok sayıda yurttaşımız olan öğrenci de Rusya'da eğitim öğretim yaşamına devam etmektedir.

Edinilen bilgilere göre, Rusya'da eğitim öğretim yaşamına devam eden öğrencilerimizin kaldığı yurtlar, evler, yine yurttaşlarımızın işlettiği inşaat şantiyeleri basılmakta, Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarına yapılan kötü muamele her geçen gün gittikçe artmaktadır. Rusya'dan yurttaşlarımızın aktardığı bilgilere göre; bu konuda devletin ve temsilciliklerimizin etkili bir girişimi bulunmamaktadır. Yurttaşlarımız sahipsiz kalmaktan yakınmaktadır.”

Önergede,  Rusya ile olan ilişkilerde yaşanan sorunlar nedeniyle yurttaşların Rusya'da yaşadığı zorlukların ivedilikle çözülmesi ve onlara sahip çıkılması için gerekli girişimlerin bir an önce devreye sokulması amacıyla Meclis araştırması açılması istendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.