Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken şehit adana fetö abd tüik tesk yunanistan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

CHP'de önseçim düğümü

ANKARA (ANKA)- Erken seçimin gündeme gelmesi üzerine CHP, tüzükteki milletvekili adaylarının yüzde 85’inin önseçimle belirlenmesine ilişkin hükmünün erken seçimde uygulanmaması için formül arıyor.

Hükümet 23 Ağustos tarihine kadar kurulamazsa Cumhurbaşkanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanına danışarak seçimlerin yenilenmesine karar verecek ve seçim hükümeti kurulacak. Cumhurbaşkanı geçici Bakanlar Kurulunu kurmak üzere bir Başbakan atayacak.

CHP, tüzüğündeki hüküm nedeniyle milletvekili adaylarının yüzde 85’ini önseçimle belirlemesi gerekiyor.

CHP 7 Haziran seçimlerde milletvekili adaylarının yüzde 85’i önseçimle belirledi. Ancak erken seçimde tekrar bir önseçim yapılacak olması hem milletvekillerini hem de parti yönetimini düşündürüyor. Önseçim maddesinin erken seçimde uygulanmaması için parti yönetimi bir formül arıyor. Olağanüstü tüzük kurultayının toplanarak önseçim maddesinde değişiklik yapılması mümkün, ancak bu seçeneğe de pek sıcak bakılmıyor.

Bu arada erken seçim tarihinin netleşmesi halinde CHP, kurultay takvimini de durdurmayı planlıyor.  (ANKA)

(MG/ÖZK)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.