Öne Çıkanlar AİLE Aleksey Navalnıy bahçeli kasımpaşa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Alparslan Türkeş Hoşgör Sen Sıkıntı Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ Tarot Filmi ne zaman vizyona girecek Beyin çipi 2024 Yılı Alan Değişikliğine Bağlı Yer Değişikliği Atama sonuçları

CHP'den Başbakan'a Dağlıca soruları

ANKARA (ANKA)- CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na, “Türkiye kan ağlarken, maç izlemenizin ortaya çıkması sonrası, istifa etmeyi düşünüyor musunuz?” diye sordu.

Yarkadaş, Başbakan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

“Terör örgütü PKK'nın askerlerimize pazar günü 15.30'da gerçekleştirdiği saldırıyı saat kaçta öğrendiniz?

Terör örgütü PKK internet sitesinden saat 18:00’de şehitlerimizin sayısını açıklamasına rağmen, bu bilgi kamuoyundan neden saklanmış ve gerçek bilgi kamuoyuna resmi kanallardan neden duyurulmamıştır?

Saldırıda şehit olan askerlerimizin sayısını, saat 19.00'da başlayan Türkiye  - Hollanda milli maçına giderken biliyor muydunuz?

Dağlıca'daki saldırıyı bilmiyor idiyseniz, size bilgi vermeyen görevliler hakkında herhangi bir işlem başlatmayı düşünüyor musunuz? Saldırıyı biliyor idiyseniz, hiçbir şey olmamış gibi maça gitmenizin sebebini nasıl açıklıyorsunuz? Türkiye kan ağlarken, maç izlemenizin ortaya çıkması sonrası, istifa etmeyi düşünüyor musunuz?

Saat 19:00’da başlayan Türkiye – Hollanda maçına şehit çocuğuyla gitmenizdeki amaç nedir?

Terör örgütünün saldırısı sonrası, Dağlıca'da kaç askerimiz şehit olmuş, kaç askerimiz yaralanmıştır? Şehit olan askerlerimizden birinin Tabur Komutanı bir yarbay olduğu doğru mudur?

Saldırı sonrası bölgeye destek kuvvet olarak gönderilen askeri timle bağlantının koptuğu ve 10 askerimizin terör örgütü tarafından rehin alındığı doğru mudur?

Genelkurmay'a şehit ve yaralı sayısının açıklanmaması için tarafınızca   baskı yapıldığı iddiaları doğru mudur?

Şehit ve yaralı sayımız neden açıklanmamaktadır?

Genelkurmay Başkanı’nın saldırının olduğu saatlerde Ege’deki bir tatil yöresinde olduğu ve güvenlik toplantısına katılmak için saat 22:30’da Ankara Esenboğa Havalimanı’na indiği doğru mudur?

Genelkurmay Başkanı’nın güvenlik toplantısına geç katıldığı doğru mudur?

Genelkurmay Başkanı’nın saat 15:30’da yapıldığı iddia edilen saldırıdan haberi yok mudur?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘Eğer 400 milletvekilini alacak ve Anayasa’yı değiştirecek bir sayıyı bir parti almış olsaydı, bugün bunlar olmazdı’ sözleriyle ne demek istemiştir?

Bu sözlerden sonra sosyal medyada başlayan ve başını yandaş medya kalemlerinin oluşturduğu güruhun Hürriyet gazetesini basmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Hürriyet gazetesi baskınıyla ilgili sorumluların cezalandırılması konusunda bir çalışmanız olacak mıdır?

AKP Gençlik Kolları Başkanı ve aynı zamanda milletvekili olan bir kişinin Hürriyet gazetesi önünde toplanan kalabalığa öncülük etmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Hürriyet gazetesine yapılan baskın, basın ve medya uygulanan baskı, sindirme ve yıldırma politikasının bir parçası mıdır? Hürriyet'i bastığı ve partinizin üyesi olduğu belirlenen kişilere karşı disiplin soruşturması başlatacak ve İçişleri Bakanlığı'nı harekete geçirecek misiniz?” (ANKA)

(MG/ORH)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.