Öne Çıkanlar terörist Covid19 cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Koronavirüs cumhurbaşkanı erdoğan suriye Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar türkiye yunanistan ak parti abd vakıfbank

CHP'den 'Örtülü Ödenek' teklifi

ANKARA(ANKA) - CHP, örtülü ödenekten yapılan harcamaların TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunun kapalı oturumunda görüşülmesi için kanun teklifi verdi.

CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

Teklife göre; örtülü ödenekten yapılan harcamalar, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunun kapalı oturumunda görüşülecek.

Teklifin gerekçesinde, bütçeyi çıkaran ve nihai denetimi yapmak durumunda olan TBMM’ye bu olanağın tanındığı belirtildi. Gerekçede bu yapılırken örtülü ödenek verilmesi gerektiren kapalı istihbarat ve kapalı savunma hizmetlerinin devletin milli güvenliği ve yüksek menfaatleri ile devlet itibarının gerekleri, siyasi, sosyal ve kültürel amaçlar ve olağanüstü hizmetlerle ilgili gizliliği nazara alınarak kapalı oturumda yapılmasının öngörüldüğü belirtildi. (ANKA)

(MG/OLÇ)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.