Öne Çıkanlar gündem özeti cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist MSB tesk genel başkanı bendevi palandöken gündem başlıkları enflasyon CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş abd fırat kalkanı

CHP'den Turizm Eylem Planı'na Tepki

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan 2016 Turizm Eylem Planı'nın beklentileri asla karşılamadığını belirterek, “Türkiye genelinde de aşağı yukarı 400 ila 500 bin kişinin işsiz kalma riskiyle karşı karşıyayız” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan 2016 Turizm Eylem Planı'na ilişkin TBMM’de basın toplantısı düzenlen Budak, “Bir paket açıklandı, bana göre beklentileri asla karşılamayan ve oluşturulan beklentinin karşısında son derecek sönük kalan bir açıklamalar demeti gördük. Madde sayısı çoğalsın diye alt alta bu maddeleri yazmışlar. Bir paket çıkıyor ama maalesef hiçbir şekilde sektörün ihtiyacını karşılamıyor” dedi.

Bir eylem planı yaptıklarını  ve geçtiğimiz günlerde Turizm Bakanı’na da takdim ettiklerini ifade eden Budak, “İmaj ile ilgili çok ciddi çalışma yapılması lazım. Tanıtım bütçesi 5 kart arttırılmalı. Özellikle Avrupa pazarında tüm büyükelçilikler tanıtım elçisi gibi çalışmaya başlamalı” dedi.

En önemlisinin turizm alanında istihdam destekleri olduğunu kaydeden Budak, “En ufak bir şey yok bununla ilgili. Bizim yaptığımız hesaplara göre sadece bir bölümü konaklama tesislerinde çalışanların Antalya bölgesinde 70-80 bin kişi Türkiye genelinde de aşağı yukarı 400 ila 500 bin kişinin işsiz kalma riskiyle karşı karşıyayız” uyarısını yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.