CHP’li Ağbaba: Cumhurbaşkanlığı Yakında Okul Aile Birliklerini De Kendisine Bağlayacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) yetkilerini genişleten 5 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ne tepki göstererek, “Bir gücün bu kadar hoyratça kullanılması mantıkla açıklanabilir bir durum değildir. Cumhurbaşkanlığı yakında okul aile birliklerini de kendisine bağlayacak” dedi.

Ağbaba, yaptığı açıklamada, söz konusu kararnameye göre doğrudan cumhurbaşkanına bağlı DDK’nın, tüm kamu kurum ve kuruluşları ile bunlara bağlı ve ilgili kuruluşları, meslek örgütlerini ve işçi ve işveren örgütlerini, dernekleri ve vakıfları denetleyebileceğini belirtti. “Geçmişte KHK’lar ile kış lastikleriyle ilgili düzenleme yapıyorlardı, şimdi KHK’ların yerini Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri aldı. İlgili ilgisiz tüm konularda kararname çıkarılıyor” diyen Ağbaba, şunları kaydetti:

“Kontrol altına almak istedikleri ama bugüne kadar bunu başaramadıkları kurumları kararnameler ile kendilerine bağlamak istiyorlar. Bir sendika hangi gerekçeyle Devlet Denetleme Kuruluna bağlanır? Seçilmiş bir derneğin başkanını görevden almak kimin aklına gelir? Bir gücün bu kadar hoyratça kullanılması mantıkla açıklanabilir bir durum değildir. Cumhurbaşkanlığı yakında okul aile birliklerini de kendisine bağlayacak.

Yeni yönetim ve yöneticileri sivil toplumun, sendikaların büyüyüp gelişmesini değil, suya sabuna dokunmayan, biat eden bir çizgiye gelmelerin istiyor. Bir kez daha hatırlatmak gerekir ki Türkiye’nin demokrasi kültürü, örgütlü yapıların Cumhurbaşkanlığının arka bahçesi olmasına müsaade etmeyecektir. Yılların birikimi ile işçi sınıfının demokrasi mücadelesinde nefer olan sendikalarımız ve Türkiye’nin sosyal, kültürel ve ekonomi yaşamında önemli yeri olan meslek örgütleri ve sivil toplum örgütleri hiçbir kuruma ve kişiye bağlanamayacak kadar büyük ve güçlüdür.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.