Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen

CHP’li Bozkurt gıda mühendislerinin kadro sıkıntısını TBMM'ye taşıdı

ANKARA (ANKA) – CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e “Mezun olanlarla birlikte sayıları gün be gün artan gıda mühendislerinin istihdamı ile ilgili çalışma yapmayı düşünmekte misiniz?” diye sordu.

Bozkurt, TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde,eğitim alanında binlerce gıda mühendisinin işsizlik sorununa ve devlette yeterli kadro açılmaması nedeniyle de işsiz gıda mühendislerinin sayısının her geçen gün arttığına dikkat çekerek, ‘’Gıda mühendisliği, bilimsel bilgiler ışığında gıdaların güvenilir bir şekilde üretimini, hazırlanmasını, işlenmesini, paketlenmesini, dağıtılmasını ve denetimini sağlayan mühendislik dalıdır’’ dedi. Bozkurt, gıda mühendisleri için açılan 33 kişilik kadronun hayal kırıklığı yarattığını ifade ederek,  gıda denetimlerinin işin uzmanları yerine, farklı mesleklerden kişilere yaptırılmasının da halk sağlığını tehlikeye attığını vurguladı.

- “GIDA MÜHENDİSLERİNİN İSTİHDAMI İLE İLGİLİ ÇALIŞMA YAPMAYI DÜŞÜNMEKTE MİSİNİZ?”

Bozkurt, Eker’e şu soruları yöneltti:

“-Binlerce atama bekleyen ve fakültelerden mezun olduktan sonra sayıları katlanan Gıda Mühendislerinin atanmalarıyla ilgili bir çalışmanız var mıdır? Yoksa üniversitelerde gıda mühendisliği bölümleri açılırken ihtiyaç ve istihdam durumunun da göz önünde bulundurulması gerekliliğine ilişkin bir çalışma yürütülmesi planlanmakta mıdır?

- Gıda mühendislerinden ne kadarının alanında çalıştığına dair bir araştırma yapılmış mıdır; yapılması planlanmakta mıdır ya da yapılması için ilgili birimlerle irtibata geçilmesi düşünülmekte midir?

- 24. Yasama Dönemi’nde TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'nda değişiklik öngören kanun tasarısı ile ilgili hükümet adına söz almış, 2014 yılı içinde yaklaşık 500 personel aldığınızı 2015 yılı için de Maliye Bakanlığı'ndan 2 bin kadro talep ettiğinizi belirtmeniz, kamuoyuna yansımak suretiyle, kadro bekleyen binlerce Veteriner Hekim, Ziraat Mühendisi, Gıda Mühendisi için umut yaratmıştır. Bakanlığınız bünyesinde 2 bin kadro alımı yapılacak mıdır? Kadrolu mu sözleşmeli mi alım planlanmaktadır? Konu ile ilgili kamuoyuna bir açıklama yapılması planlanmakta mıdır?” (ANKA)

(DRY/ORH)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.