Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

CHP’li erdem: Bu ağlayış gol sevincinizi  unutturma çabası mıdır?

ANKARA(ANKA) – CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Başbakan Davutoğlu’na, Dağlıca şehitleri için Van’da düzenlenen törende gözlerinin dolmasını, “Bu ağlayış gol sevincinizi unutturma çabası mıdır? Seçim öncesi ekranlarda ağlamak partinizin bir ritüeli olarak düşünülebilir mi?” diye sordu.

CHP’li Erdem, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Başbakan Davutoğlu’nun Hakkari Dağlıca’daki saldırıda hayatını kaybeden 16 asker için Van Jandarma Filo Komutanlığı'nda düzenlenen törene katıldığını belirten Erdem, “Ağlayarak ‘O şehitlik mekanını rabbim bize de nasip etsin’ demiştir” dedi.

Erdem Davutoğlu’ndan şu sorulara yanıt istedi:

“1. Bu ağlayış gol sevincinizi unutturma çabası mıdır?

2. Önceki dönemlerde partinize mensup genel başkanın da seçim öncesi ekranlara çıkıp ağladığı dikkate alınırsa, seçim öncesi ekranlarda ağlamak partinizin bir ritüeli olarak düşünülebilir mi?

3. Partinizin 7 Haziran sonrası tutum ve söylemleri dikkate alındığında, seçim öncesi terör olaylarının arttığı gündemde şahsınızın ve bakanlarınızın ‘şehitlik arzusu’ söylemleri bir ‘stratejik derinlik’ ürünü müdür?

4. Savaş politikalarınızı eleştiren “karaktersiz babaların” şehit evlatlarına da bu şekilde ağlayacak mısınız?

5. ‘400 vekil olsaydı 12 Eylül yaşanmazdı’, ‘Ne mutlu şehit ailelerine’, ‘Rabbim bize de şehitlik nasip etsin’ beyanlarıyla Cumhurbaşkanı’nın da şehit haberlerinden sonra 400 vekil isteği doğrultusunda, en az ‘üç şehit’ yasası çıkaracak mısınız?

6. Şehit haberleri sonrası anketlerdeki oy artışını takip eden anlaşmalı olduğunuz kişi veya anket firmaları var mıdır? Varsa, bu ağlamayla ne kadarlık bir oy artışı hedeflenmektedir? Yoksa medya önünde ağlayarak ‘kalfalıktan ustalığa’ geçişin ispatına mı girişilmiştir?” (ANKA)

(HM/OLÇ)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.