Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan Dünya Haberleri

CHP'li Erkek: Milli maça saldırıdan haberdar olarak mı, yoksa olmadan mı gittiniz?

ANKARA (ANKA) - CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na  milli maça Dağlıca’daki terör saldırısından haberdar olarak mı, yoksa olmadan mı gittiğini sordu.

Erkek, Başbakan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde Dağlıca’daki terör saldırısına değinerek şöyle dedi:

“Aradan saatler geçmesine rağmen, şehit sayısının açıklanmama nedenleri nelerdir? Şehit ve yaralı sayılarının açıklanmaması için Genelkurmay Başkanlığı’na herhangi bir talimat verilmiş midir?

Saat 15.00’da gerçekleştirilen ve saat 18.00’de açıklaması yapılan saldırıya rağmen, programınızı kesmeyerek milli maça gitme nedenleri nelerdir? Bu konuda, aynı saatlerde Cumhurbaşkanı bir girişimde bulunduğu için maç izlemek seçeneği mi değerlendirilmiştir?

Saat 15.00’de yapılan saldırıyla ilgili Başbakanlık, Milli İstihbarat Teşkilatı ve Genelkurmay Başkanlığı’nın ilgili birimlerini tarafınıza haber vermiş midir? Milli maça bu saldırıdan haberdar olarak mı, yoksa olmadan mı gittiniz?

Devletin ilgili birimlerinin size haber vermek yerine Cumhurbaşkanı haber verdiğine dair iddialar doğru mudur?

Bir parti 400 milletvekili aldığında, yaşanan sorunların çözümüne ilişkin ne gibi çalışmalar yapılacaktır? Bu konuda Cumhurbaşkanı ile bir yol haritası ya da çalışma planı belirlenmiş midir?

Cumhurbaşkanı katıldığı bir televizyon programında ‘çözüm sürecinde terör örgütünün silah stoku yaptığını’ söyledi. Bu iddialar doğru mudur? Doğru ise bu süreçte, çözüm süreci adına neler yapılmıştır? Silahların stoklandığına dair devletin herhangi bir biriminde herhangi bir bilgi elde edilememiş midir? Bilgi edilmesine rağmen, hazır çatışmasızlık ortamı varken bu stoklama nasıl engellenememiştir? Yoksa bu durum, Oslo’da söylenen ve yurttaşlarımızın hafızasına kazınan ‘şehirlerin altını bombalarla doldurdunuz’ diyerek önlem almama, konuyu ağırlığınca değerlendirmeme biçiminde mi ele alınmıştır?” (ANKA)

(MG/ORH)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.